Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauman johto tyytyväinen Medi-Rauman etenemiseen

Neuvottelut yksityiskohdista alkavat sairaanhoitopiirin valtuuston kokouksen jälkeen

Kuva: Arno Miettinen ja Kristiina Salonen painottavat Medi-Rauman toteutumisen parhaimmillaan nopeuttavan hoitoketjua.

 

Rauman kaupungin johdossa ollaan tyytyväisiä, kun Medi-Rauma hankkeesta päästiin sairaanhoitopiirin kanssa yksimielisyyteen poliittisella tasolla.
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kristiina Salonen uskoo aiemmin ratkaisun tiellä olleen sen, että Rauman kaupunki lähti liikkeelle liikaa yksityiskohtiin paneutuvalla esityksellä.
- Sairaanhoitopiirin hallituksen yksimielisen päätöksen jälkeen voidaan keskittyä työnjakomallin rakentamiseen, painottaa Salonen.
- Nyt kun suunta on selvä, ei pitäisi olla vaikeaa edetä, kaupunginjohtaja Arno Miettinen jatkaa.
Periaatepäätöksen mukaan Rauman vuodeosastotoiminnat voisivat siirtyä Rauman kaupungin vastuulle. Psykiatrian osaston osalta ratkaisu kytkeytyy akuuttipsykiatrinen osastohoito aikataulu- ja keskittämissuunnitelmiin.
Perustason polikliininen toiminta siirtyy Rauman kaupungille. Erikoispoliklinikat ovat edelleen Satakunnan sairaanhoitopiirin toimintaa, samoin Dialyysihoito ja Reumatologia. Kahden viimeksi mainitun osalta sovitaan miten näiden toimintojen ja Rauman kaupungin vastuulle siirtyvien vuodeosastohoidon yhteistyö järjestetään.
Rauma on valmis jatkamaan keskustelua siitä, millainen on toimiva työnjako leikkaussalitoimintojen osalta.
Vaikka yhteisesti tehtävä hakemus Kaste -hankkeisiin osallistumisesta jäi pois, Miettisellä on kuitenkin käsitys, että ministeriö antaa hankkeelle tuen.
Hän perustelee näkemystään sillä, että muuallakin, muun muassa Helsingissä ollaan kehittelemässä vastaavanlaista yhteistyötä.

Edessä on vielä paljon työtä, johon paneudutaan tarkemmin Sairaanhoitopiirin yhtymävaltuuston kokouksen jälkeen.
Salonen sanoo, ettei työtä olisi voitu arvioidakaan hankkeen aikana, koska toimintojen yhteensovittamisessa menee pidempi aika.
- Päätöksessä oli tärkeää, että pysytään sairaanhoitopiirin jäsenenä ja tehdään yhteistyötä. Meillä on paljon yhteisiä etuja saavutettavana. Hanke toi uuden muodon yhteistyölle, painottaa Miettinen.
Mitä konkreettisia muutoksia Medi-Rauma tuo tullessaan, Miettinen ei lähde arvioimaan.
- Saadaan ainakin vaikuttavia palvelukokonaisuuksia sosiaali- ja terveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välille. Näiden saumakohtia hankkeella pyritään parantamaan asiakkaan kannalta, sanoo Salonen.

Kaupunginjohtaja pitää palvelujenyhdistämisen tärkeimpänä tavoitteena palvelutuotannon, palveluketjujen ja palvelujen säilymistä Raumalla.
- Elinkeinoelämä on ollut huolestunut palvelujen menettämisestä Raumalta. He näkevät palvelujen vähenemisen vaikeuttavan rekrytointiin, perustelee Miettinen.
Kunnanhallituksen puheenjohtaja puolestaan sanoo olevan järkevää keskittää toimintoja, mutta samalla pitää muistaa läheisyysperiaate.
Merkityksettömänä kaupunginjohtaja ei pidä myöskään sairaalan mäen työllistävää vaikutusta Raumalle.
Salonen uskoo asiakkaiden saavan myös sellaisen hyödyn, että hoitoketju nopeutuu, kun terveyskeskuslääkäri voi konsultoida suoraan saman hallinnon alaisen erikoislääkärin kanssa.
- Tämä vaikuttaisi laatuun, sujuvuuteen ja kokonaiskustannuksiin. kun hoitoprosessi nopeutuu, siitä hyötyy asiakas ja työnantajat, Salonen painottaa.
Pelkästään kustannussäästöjä Rauma ei ole Medi-Rauma hankkeella hakemassa.
- Lähtökohtana on, että raumalaiset maksavat itse aiheuttamansa lisäkustannukset, jos niitä tulee, painottaa Miettinen.

Jouko Veijonaho

5.11.2010 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva