Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Suuren urheilujuhlan ja puhalluksen tuntua

Kuva: Suuren urheilujuhlan ja puhalluksen tuntua

Eräs urheiluselostaja aikoinaan aisti ilmassa olevan suuren urheilujuhlan tuntua. Eipä tässä vanhoja aistejaan paljoa tarvitse vaivata, kun politiikan puolella voi havaita samaa. Juhlasta en tiedä, mutta ensi huhtikuun vaalit alkavat olla jo melkein käsin kosketeltavissa.

Hallituksessa ollaan yhä useammassa asiassa erimielisiä, joten vaikeudet siirretään seuraavalle hallitukselle ja oikein vaikeat vielä sitä seuraaville. Eli vanhan sanantavan mukaan ”siivotaan ryssää” ts. laastaan roskat maton alle. Tässäkin lehdestä on liki viikoittain kirjoitettu tuommoisista ratkaisuista ja jatkoa seuraa. Tällaisesta vellihousumaisuudestakin johtuen esim. vihreät ovat saaneet istua hallituksessa kahdella tuolilla ja sehän heiltä käy.

Siitä yleisemmästä hermostuneisuudesta isommissa hallituspuolueissa kokoomuksen miehet ovat antaneet minullekin tänä syksynä näyttöjä. Olen näitä politiikan pakinoita lehtiimme vääntänyt jo liki kolmekymmentä vuotta. Siihen aikaan mahtuu koko joukko erilaisia vaaleja, erilaisia hallituksia, oppositio-, ja hallitusvuosia. Aivan vapaasti olen käyttänyt pakinoitsijain oikeutta kirjoittaa räväkästikin, eikä siitä mahdollisilta kohteilta ole kiukkuista palautetta tullut koskaan. Vaan nytpä aivan viime viikkoina kahdelta kokoomusministeriltä on sapiskaa tullut. Kun toinen on vielä puolueensa puheenjohtajakin, osoittaa se, että hipiä on hieno ja hermot pinnalla. Voiko muuten oppositiolehden pakinoitsija saada parempaa yllytystä jatkaa samalla linjalla?

Kepun selän takana jo kyynärän päässä laukkaavat perssuomalaiset eikä se porukka juuri keinojaan valitse eikä konsteja kaihda. Kankaanpään pappi Joutsenlahti johtaa farisealaisten sarjaa vaalilupauksillaan, mutta saanee omastakin porukasta kilpakumppaneita vaalien lähestyessä.
Puh.johtaja Soini on jo väläytellyt muutamia nimiäkin sopivina ministeritarjokkaina. Muutaman noista tunnenkin, muutamista kuullut ja lukenut. Kyllä heistä ministeriaitioon varsin maukkaita maaleja ammuttaviksi tulisi oppositio saamaan. Kansalla olisi hauskaa, vastuuntuntoisemmilla tosin kylmä rinki vartalon alaosassa, sillä tulevina vuosina tätä maata ei voi hallita kuvitelmilla ja huvitelmilla.
Eikä vähäisillä neuvottelutaidoilla tai -kyvyillä. Ei luontuisi homma myöskään niillä ohjeilla, joita liki 50 vuotta sitten sain eräältä porvarilta. Suuressa viisaudessaan hän opetti minua, että neuvotella täytyy, mutta periksi ei pidä antaa. Miehen oma ura kunnallispolitiikassa ylti kansakoulun johtokunnan varajäsenyyteen saakka.
Kyllä tämä tällainen meno hallituspuolueiden sisuksissa vatsahaavaa kasvattaa ja siinä mielessä kyllä meille sopii. Mutta syytä kuitenkin on muistaa, että siltoja ei passaa poltella meille ja meiltä poispäin. Eikä näin käykään, jos oman johtomme hermot vain pitävät tähän astisella mallilla. Annamme vastapuolten tapella ja keskitymme toteuttamaan omaa ohjelmaamme muistaen siinä toimessa aina, että meiltä odotetaan tekoja heikomman ihmisen puolesta.

Nyt on eduskunnassa ja sen liepeillä syntymässä ja meneillä prosessi, jota edustajaimme tulisi herkällä korvalla ja silmällä seurata tarkkaan. Valmisteilla nimittäin on postilaki ja nyt pitäisi eduskuntaryhmän olla skarppina estääkseen pahimmat vahingot. Kokoomusministeri Lindenin johdolla ja toimesta ollaan siirtämässä voittoa tähän asti tuottaneita toimintoja yksityiselle sektorille myös postiliikenteen puolella.
Että näin on käymässä, todisti ministeri itse juuri verkkolehti Uudessa Suomessa näillä sanoilla ”Kun kilpailu avataan, se tarkoittaa väistämättä, että kermaa kuoritaan. Se on tapa toimia silloin, kun markkinat ovat vapaat.”
Tässä nyt olisi edustajillamme mainio mahdollisuus toimia maaseudunkin ja oikeudenmukaisuuden puolesta. Kysymyksessä nimittäin on suuri puhallus, jossa rahat siirretään yhteisestä käytöstä yrittäjäin taskuun.
Postilakia valmisteli työryhmä, johon ministeri ei kelpuuttanut työntekijäjärjestöjen edustajia. Sen sijaan mukaan pääsi viestintäkonserni Jantonin edustaja ja sitä kautta mm. Suomen Suoramainonta Oy.
Mukana uutta lakia suunnittelemassa siis oli jakajilleen kahden euron tuntipalkkaa maksavan yrityksen edustaja. Liikevoittoprosentti siinä puuhassa on ollut 22-35 % vuosina 2006-2008. Hyvää bisnestä siis!    
Ministeri Linden joutui aikanaan jo kerran eroamaan tehtävästään läheisen kytkennän paljastuttua golf-kentän rahoitukseen. Kannattaisi ehkä kysäistä, onko pulmunen nyt ihan puhdas.

Antakaa seurakuntavaaleissa äänenne toverille, jonka tiedätte olevan heikomman puolella. Niin mekin täällä teemme.

Timo Roos

2.11.2010 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva