Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Brysselin padat eivät vedä vertoja suomalaiselle ruoalle

Kuva: Brysselin padat eivät vedä vertoja suomalaiselle ruoalle

Ensivisiitti meppinä: Mitro Repo tutustui satakuntalaiseen elintarviketeollisuuteen

Kulinaristinakin tunnettu europarlamentaarikko, pastori Mitro Repo liputtaa suomalaisen ruoan puolesta. Satakunnassa maanantaina mm. maakunnan elintarviketeollisuuteen tutustunut Repo sanoi, etteivät Brysselin padat vedä vertoja suomalaiselle ruoalle.
- Liputan yleensäkin kaikessa mieluiten kotimaisen puolesta, myös ruokakulttuurissa. Muiden maiden herkut eivät ole päässeet minua sokaisemaan. Sitä paitsi Brysselin lihapatoja korostetaan aivan liikaa, sanoi Mitro Repo Uuden Ajan haastattelussa.
Hän huomautti, että Euroopan parlamentin jäsenyys pitää ainakin untuvikon - jollaiseksi hän itseään meppinä kutsui - niin kiireisenä, ettei Brysselin herkkuihin niin ylettömästi ole edes aikaa perehtyä.
- Mepin herkut ovat varsin asiapitoisia, vaikka muutama lasi kypsää viiniä joskus maistuukin, Repo sanoi.
Euroopan parlamentin sosialistiryhmään viime EU-vaaleissa valittu Mitro Repo teki maanantaina nykyisessä tehtävässään ensivisiitin Satakuntaan. Hän osallistui yleisötilaisuuksiin Porissa ja Raumalla, ja lisäksi hän tutustui Eurassa HK-Ruokatalon toimintaan ja Säkylässä Porin Prikaatiin.

Elintarvikemaakunta Satakunta oli Mitro Revolle sikälikin merkittävä tutustumiskohde, että EU:n parlamentissa hänen erikoisalakseen on muovautuneet sisämarkkinat ja kuluttajapolitiikka.
Lisäksi hänellä maa- ja metsätalousministeriön nimeämänä valtioneuvoston ruokaohjelman puhemiehenä  tehtävä puhua kotimaisen puhtaan ja terveellisen ruuan ja myös kohtuullisen suomalaisen ja eurooppalaisen juomakulttuurin puolesta.
- Meidän pitää korostaa oman elintarviketuotannon tärkeyttä sekä sen laatua ja puhtautta, Repo sanoi
Niin elintarviketuotannossa kuin kuluttajapolitiikassa yleensä hän korostaa inhimillisiä arvoja.
- Vaikka EU joko kaatuu tai etenee yhtenäismarkkinoiden kautta, on kuitenkin huolehdittava siitä, että nämä markkinat palvelevat eurooppalaista kuluttajaa. Kuluttajia ei saa jättää markkinoiden armoille.
- Ei ole politiikan osa-aluetta, jossa ei voi unohtaa inhimillisiä lähtökohtia. Sama koskee kuluttajansuojaa, Repo sanoi.
Hän huomautti, että oikeuksien ohella kuluttajalla on myös velvollisuuksia. Kuluttajalla on vastuu tehdä oikeita valintoja esimerkiksi elintarvikkeissa. Kuluttaja voi esimerkiksi vaikuttaa markkinoihin valitsemalla vähärasvaisempia elintarvikkeita.

Jukka Vilponiemi

2.11.2010 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva