Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kulttuuripläjäys…

Kuva: Kulttuuripläjäys…

Tähä nii nättii syksyy o mahtunu toine toistas erillaisempaa mennoo keske arkise jopi. Funteeraa ny tälläi jälkikättee niist muutamaa täs. Oli kuulustelemas Jippuu Teljä kirkos sillo Pori Päivä ehtoon, kattomas Pori teatteris stää kokkei kuukkaamaa soppaa ja sit viime pyhän Keski- Pori kirkos Suame neljät seniorimiäskuaro tilfällii, jos oli fölis yhtees ykstoist kuaroo, ko yks oli jääny niist pois.

Estiks sit sin Teljä kirkkoo. Sin pääsi iha ilmatteeks ja kyl se huamaski, kunnei meinannu toolit piisat, kirkko oli tupate täyn ninko joulun ikkää. Meki mentii kaima kans jo hyvis ajoi ja saatiiki kunno plassit, niät nähtii Jippu koko lauluis ajjaa. Vaik olenki vanha, ni silti ole ain tykänny Jipu lauluist ja niist valla syränt hääläyttävist pränteist se lauluis ja tiätysti siit surullisest miinist melkei tippa silmis. Ei jättäny Jippu nykkää kettää kylmäks ja onnistu vissii avvaa mone mont uutki syränt pualelles. Jottai häiritti ne muksui kiakaukset siäl keske laului ja kiältämät sanoi hukku sihe, mut joskus muksuinki o opittava se, et o plassei mis tarttis ol iha hiljaa. Ussei häirittee aikusekki pauhaamal asjoitas keske jonku esitykse, se vast harmittavvaa o… Kiitos Jippul, joka kuulemma väsyneen köökitikkail välil huilate klaaras konserti säestäjines omal tyylilläs uppeesti…

Ja sit mennää teatterrii sevottaa kokkei tiäs mil kryyrättyy liänt. Mää sano ny koht,et itte e tykänny lainka koko vähtist eikä juur miäskä, mut sit taas joku tuttuni kehu, et hee koko poppoo oli kovastikki siit kohelluksest tykänny. Siin se taas tuli toristettuu et makuasjoist ei paran triihat. Komeljanttarit teki parhaas ja niitte tyät kyl ain värtteeraa, mut minkäs teet jos itte präntti ei kan se !ppiremmäl. Oli sihe saatu hullulehmätautiki ujutettuu föllii, niät joku kraapas naura nahhaa selkääs ja muatis ny oleva homohommaki tuli kaapist…Mil ilveel ne oikee just presiis ajallas osaska karat kööki ovest, trappuist taik ulkoo sisäl silloko piti ja viä laukoo sanottavaski tost vaa ninko ei mittää jäi minnuu miätityttää. Hauska mikä hauska, muttei jääny juurka muut, mikä ei olis menny koht toisest korvast sama tiä ulloos ja taivaa tuulii. Ei silti harmittanukka, oli vaa ny liia kelvä kai??..

Viimitteeks ny sit sin vanhai laulumiäste konserttii Keski-Pori kommeesee kirkkoo. Soli sit taas pualestas konsertti, joka sai täyre kirkollise kahjaa tämä täst huakaa syrämme kyllyyrest. Alkuu me kaikki viaraat ja kuarolaiset veisattii yhres virsi. Esiintymäs oli eri kokkoisii kuaroi ja laulajat kaikki ikämiähii taik jonku kuaro valintaperusteel ainaki kolme harmaat karvaa ommaavii. Voorotelle herrasmiähet kuaro kerrallas tepasteli ryhrikkäästi keskikonkii pitki alttari ettee ja toppas trönöttää sihe ninko torpa oikeet viäri viäree ja laulu raikas kirko jokasee kolkkaa. Sikko kuaro oli laulanu, patsasteltii sivukäytävii plasseilles ja kaikki näytti hyvinki treenatult. Ykstoist kuaroo ja kaikilt pari kolme lauluu, oli siin nautittavvaa kuulusteltavaa lairast laitaa. Mää tykkäsi kovi niist ruattikiälisist laulajist, jyväskyläläisist ja tiätty porilaisest Vaarilaulust, muttei mikkää kuaro ittees plaskannu. Iha lopuks kaikki kuarot pakkaantu sin ettee ja siin oliki hommaa saar laulajat sin mahtuu ja kyl niist sit hiukka joutu sivuillakki seisoo enneko eri kapellimestareitte johrol yhres viä laulovat kolme lauluu ja sit tuli se huipennus, joka sai fryyseet mennee pitki selkää. Finlandia, joho ei kyllästy koskaa ja ain se tuntuu koko kropas sisint sialuu myäre. Porilaine kapellimestari sai kunnia ol suure kuaro eres Finlandiaa laulettais ja taisi hiuka sitäki jännittää siin varrotessas jo mahtipontise urkusäestykse etenemist. Kaikki meni hyvi ja väki tykkäs…Kiitos.

Ulla Leino

15.10.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva