Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Katsomosta: Jännittävä jalkapallon loppukierros

Kuva: Katsomosta: Jännittävä jalkapallon loppukierros

Porilaisen jalkapalloilun osalta sen ensimmäinen näytös päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen onnellisesti. Miesten Kakkosessa pelanneet FC Jazz ja Musan Salama säilyttivät molemmat sarjapaikkansa dramaattisten vaiheiden jälkeen. Petri Toivosen valmentama MuSa oli selkeän pakkovoiton edessä viimeisellä kierroksella, jossa se kohtasi B-lohkossa kakkosena olevan SalPan ja vielä vieraissa. Komean loppukauden pelannut MuSa otti Jarno Ruisniemen maalilla voiton ja tärkein eli sarjapaikka säilyi.

Porilaisen jalkapalloilun farmisopimus FC PoPan ja MuSan välillä kantoi hedelmää, sillä lainamiehet olivat suuressa roolissa syksyn jännitysnäytelmässä. Juuri tämä olikin farmisopimuksen tarkoitus ja nyt Salama pystyy edelleen kasvattamaan nuoriaan tasolla, jolla pelaaja kehittyy. Kolmonen ei ole tähän vielä kehittävä sarjataso.
FC Jazzin osalta kausi oli päinvastainen MuSaan verrattuna. Jo kauden puolivälissä vaikutti siltä, että FC Jazz varmistaa sarjapaikkansa helposti, mutta lopussa tulleet uskomattomat kotitasapelit olivat aiheuttaa jopa katastrofin. Kakkosen uusitun sarjajärjestelmän mukaan kolmen lohkon paras neljänneksi viimeinen joukkue säilytti Kakkosen paikkansa. FC Jazzin B-lohkosta tipahti Kolmoseen peräti neljä joukkuetta. Viimeisimpänä EIF Tammisaaresta. EIF olisi voittamalla Pallohongan mennyt FC Jazzin ohi, mutta 1-1 tasapelillä putosi Kolmoseen.
Tosin FC Jazz keräsi niin paljon pisteitä, että se olisi säilynyt parhaana neljänneksi viimeisenä lohkoissa. Jos EIF olisi ohittanut FC Jazzin, olisivat putoamiskellot kajahtaneet A-lohkossa pelanneelle Warkaus JK:lle, jolla olisi ollut huonompi maaliero kuin porilaisilla.
Tuskin FC Jazzin joukkue näitä maalieroja kuitenkaan laskeskeli, vaan Espoon ottelun tulosta taidettiin odotella – ja ehkä jopa hieman kylmä rinki tietyn paikan ympärillä.
Nyt valmistautuminen ensi kauden Kakkoseen voidaan aloittaa, eikä täpärää säilymistä kannata muistella. Nyt vain lisää matoa koukkuun ja uusia haasteita päin. Sarjapaikkakin oli kova saavutus, nimenomaan kasvattajaseuroille!

Vieläkin nousu haarukassa
FC PoPa on edelleen mukana – ainakin Veikkausliigan karsintapaikassa – kun Ykköstä on enää kaksi kierrosta pelaamatta. FC PoPa pisti perjantaina FC Espoon kuriin ja nuhteeseen 6-0 voitolla ja Aleksandr Kokko pääsi kahden maalin makuun. Urheilutoimenjohtaja Antti Sumiala teki viidessä minuutissa kaksi maalia – kauden ensimmäisensä – ja kuudes maali oli komea volley!
Voitollaan FC PoPa pisti paineita sekä RoPS:lle että FC Viikingeille, joiden ottelut olivat vasta lauantaina. Mutta molemmat kärkijoukkueet pystyivät voittamaan hankalat vierasottelunsa, joten enää on kaksi kierrosta Ykköstä pelaamatta ja vieläkin liigapaikat jaetaan kolmen seuran välillä.
FC PoPa pelaa ensi sunnuntaina vieraissa Vantaan PK-35:tä vastaan. FC Viikingit pelaa lauantaina vieraissa vielä putoamistaistossa mahdollisuudet omaavaa TPV:tä vastaan Tampereella ja RoPS:lla on myös paha vierasottelu FC Hämeenlinnaa vastaan. Sekä TPV että FC Hämeenlinna taistelevat sarjapaikastaan ja niillä on pisteiden tarvetta – siinä on se pieni porilaishelmi!
Viimeisellä kierroksella 16.10 FC PoPa saa kotiin Klubi 04:n, joka putoaa varmuudella ja RoPS pelaa kotonaan FC KooTeePeetä vastaan ja FC Viikingit jo varmaa putoajaa MP:tä vastaan.
Jännäksi menee, mutta menköön. Toivottavasti mahdollinen karsintapaikka ei sentään mene PoPalta maalierolla.
NiceFutis klaarasi Åland Unitedin kotona 4-1 ja nyt sillä on helpompi paikka lähteä kahdelle viimeiselle kierrokselle varmistamaan paikkansa Naisten liigassa.

Ässien mahalasku stadissa
Ässien kakkosvalmentaja Karri Kivi totesi eilen, että vaikka mennyttä peliä ei muistella, niin Ässien vierailu Nordenskiöldinkadun hallissa lauantaina HIFK:ta vastaan sauhuttaa vieläkin. Karri sanoi, ettei muista olleensa vastaavanlaisessa (tappio 3-11) pelissä koskaan paikalla valmentajan roolissa.
Siitä esityksestä ei voi kuin parantaa ja sen pitää ehdottomasti synnyttää pelaajissa raivoa, joka sitten purkautuu seuraavassa ottelussa (Kärpät tänään Porissa).
Ei todellakaan ollut Ässien ilta stadissa, mutta se oli kuitenkin vain yksi ottelu pitkässä sarjassa ja kasvojen pesu on mahdollista suorittaa kotiottelussa tänään. Ässien uusi pelaaja on Teemu Normio, joka viime kaudella vielä pelasi Kärpissä. Yleensä kun pelaaja pääsee entistä seuraansa vastaan, niin näyttöhalut ovat kovat ja kumma kyllä, myös onnistuminen yleensä tulee. Uskotaan, että Normio paukauttaa ainakin yhden maalin Kärppien verkkoon ja piste.
Ässien loukkaantumiset ovat haitanneet ja nyt Niko Palonen on kutsuttu takaisin Vaasan Sportista, mutta hän ei illalla vielä pelaa, kuten ei myöskään jo harjoittelemaan pystyvä Adam Miller.
Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki kertoi, että toinen Pohjois-Amerikkaan ollut viritys meni kiville, mutta NHL:n alkaminen saattaa avata jälleen uusia näkymiä. Jopa suomalaisia pelaajia saattaa olla niin kutsutusti markkinoilla.

Kärpät pääsemässä vauhtiin
SM-liigan suurimmaksi mestarisuosikiksi ennen kauden alkua povattu Oulun Kärpät on vaisun alun jälkeen pääsemässä vauhtiin. Joukkueella on huikea materiaali ja liigan parhaaksi pelaajaksi ennustettu Kamil Kreps on saanut maalihanat jo auki. Muuten, myös Marko Luomala on viimeistellyt kauden avausmaalinsa!
Mutta käydään jälleen Isomäen illan vastustaja läpi Jääkiekkolehden Kausioppaan arvioiden perusteella. Tosin Kärpät on saamassa ryhmäänsä vielä kovia artistiveropelaajia.
Kärppien kovin laukoja on Mikko Lehtonen, rajuin taklaaja sekä pahin ärsyttäjä on Jonathan Hedström, taitavin mailankäsittelijä on Pavel Rosa (on parhaillaan verosyistä pelaamassa Sveitsissä), paras aloittaja on Jari Viuhkola, nopein luistelija on Joonas Komulainen, vahvin mies on Kamil Kreps, paras puolustava hyökkääjä on Juho Keränen ja paras puolustava puolustaja on Atte Ohtamaa. Joukkueen tuleva tähti on Miikka Salomäki.
Kärppien riveistä löytyy myös porilaisille tuttu Joonas Kemppainen, jonka rooli taitaa olla sentterinä ”vain” nelosketjussa.  Toki porilaisille tuttu on myös Kristian Kuusela, joten ovat täältä kiekko-oppia pojat saaneet.
Jo sukunimensä perusteella kannattaa myös seurata hyökkääjä Julius Junttilaa.
He ovat täällä tänään.

Arvokkaita vieraita
Vallan kuninkaallisen vaatimustason omaavat Helsingissä torstaina NHL-kautensa avaavat Minnesota Wildin sekä Carolina Hurricanesin pelaajat. Seurojen julkistettu tarvelista oli mittava ja äkkiä katsoen siitä ei enää puuttunut kuin takapuolen pyyhkijä. Se taitaa olla seuroilla omasta takaa, koska listalla ei moista ollut. Mutta vauvatalkit kyllä olivat.
Kuninkaallinen kohtelu on siis NHL:n niin kutsutuilla suomalaisjoukkueillakin. Miten mahtavat hommat ja talkit hoitua rapakon takana illasta toiseen?
Torstaina Nelonen Sport Pro lähettää ensimmäisen ottelun suorana ja perjantaina tulee toinen, myös kello 19 alkava ottelu.
Minnesota Wildin kapteeni on tämän hetken valovoimaisin suomalaispelaaja Mikko Koivu. Joukkueessa pelaavat myös Antti Miettinen ja maalivahti Niklas Bäckström.
Vastaavasti Carolinan vakiokokoonpanoon kuuluvat Tuomo Ruutu, Joni Pitkänen ja Jussi Jokinen, joten takuuvarmasti Hjalliksen halli on kumpanakin otteluiltana loppuun myyty. Eikä se mikään ihme ole, sillä suomalaisten siivellä nähdään myös kovan luokan ammattilaisia.
Minnesota harjoitteli eilen kenraalinsa Tampereella Ilvestä vastaan. Tupsukorvissa on montakin lupaavaa nuorta pelaajaa, joilla on eilen ollut tilaisuus iskeä jääkiekkohistoriaa tekemällä maalin Bäckströmin taakse. Ellei siitä muuta hyötyä jatkossa olisikaan, niin voipa sitä aina sitten kiikkustuolissa muistella lapsenlapsien kanssa.
Se oli siihen aikaan kun isoisä maalin iski.

Jarmo Liuhala

5.10.2010 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva