Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pori-palkinto annettiin Timo Koivistolle

Kuva: Pori-palkinto annettiin Timo Koivistolle

Pori-Seuran puheenjohtaja ja Porin kaupunginhallituksen entinen puheenjohtaja, rehtori Timo Koivisto on saanut tämänvuotisen Pori-palkinnon. Porin kaupunginhallitus luovutti palkinnon perjantai-iltana Porin päivän vastaanotolla. Vuoden nuorena porilaisena palkittiin Noormarkun Nopsan pikajuoksija Matti Välimäki.

Kuva: Porin päivän tämän vuoden palkitut Timo Koivisto ja Matti Välimäki poseerasivat kaupungintalolla jo perjantaina päivällä.

Timo Koivisto sai Pori-palkinnon ansioistaan pitkäaikaisena yhteiskunnallisena vaikuttajana sekä nykyisenä Pori-Seuran puheenjohtajana.

Koivisto toimi Porin kaupunginhallituksen puheenjohtajana yhtäjaksoisesti 24 vuotta vuosina 1977-2000 ja kaupunginvaltuuston jäsenenä 35 vuotta. Lisäksi hänellä on ollut suuri määrä muita luottamustehtäviä.

Viime vuodet hän on ollut Porin-Seuran puheenjohtajana.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajana itse 23 Pori-palkintoa luovuttanut Koivisto otti palkintonsa vastaan tyypilliseen tapaansa ”murahdellen”.

- Vastustin aikanani sitä, että Pori-palkinto luovutettaisiin näkyville poliitikoille, koska asioita hoidetaan kuitenkin aina porukalla. Lisäksi poliitikkojen synnit ja ansiot ovat yleensä tasapainossa, hän huomautti.

Nykyisen tehtävänsä Pori-Seuran puheenjohtajana hän katsoi olevan ”yhteiskuntapalvelua aiemmista synneistä”.
Porin nykyistä kunnallispolitiikkaa Koivisto piti kohtuullisen onnistuneena.

- Olen nyt kuitenkin katsomossa, ja mielestäni katsomista ei pidä huudella. Noormarkun kuntaliitos on ollut onnistunut ratkaisu, ja siitä saatujen kokemusten pitäisi rauhoittaa ulvilalaisiakin.

Koiviston mielestä Pori on ollut Ulvilalle jo pitkään salarakas, ja tuo suhde pitäisi vähitellen jo virallistaa.

Välimäki: Pori paras harjoittelupaikka

Vuoden nuorena porilaisena palkittu 23-vuotias Matti Välimäki on kunnostautunut 400 metrin kilpajuoksijana, ja hän on tällä hetkellä matkallaan Suomen ykkönen sekä pohjoismaissa kolmen parhaan joukossa. Välimäki on kuulunut Suomen urheiluliiton Barcelona-ryhmään, ja hän tähtää jatkossa yleisurheilun vuoden 2012 EM-kisoihin, jotka pidetään Helsingissä.

Noormarkussa syntynyt ja Noormarkun Nopsaa edustava Välimäki työskentelee liikunnanopettajana Porin suomalaisessa yhteislyseossa, ja hän on jo useita vuosia pitänyt itseään porilaisena.

- Porissa on ehkä Suomen parhaat harjoittelumahdollisuudet erityisesti Isonmäen urheilukeskuksen ansiosta, Välimäki kiitteli.

Jukka Vilponiemi

1.10.2010 18:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva