Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin valtuutetut jalkautuvat lauantaina Eetunaukiolle

Puheenjohtaja: Päättäjien on lähdettävä ulos kaupungintalon bunkkereista

 

Porissa otetaan Porin päivänä lauantaina uusi askel päättäjien ja kuntalaisten lähennyttämiseksi, kun Porin kaupunginvaltuuston jäsenet jalkautuvat kadulle. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Krista Kiuru (sd) uskoo ja toivoo, että porilaiset myös lähtevät keskustelemaan valtuutettujen kanssa.
Porilaisvaltuutetut kokoontuvat lauantaina kello 11 Eetunaukiolle, jossa he ovat valmiita kolmen vartin ajan keskustelemaan kaupunkilaisten kanssa. Tämä on ensimmäinen kerta, jolloin valtuutetut jalkautuvat Porissa näin laajasti.
- Valtuutetut ovat kyllä mukana erilaisissa katutempauksissa omissa puolueryhmissään, mutta se ei riitä. Valtuutettujen pitää lähteä joukolla ulos kaupungintalon bunkkereistaan ja käydä kaupunkilaisten kanssa avointa keskustelua Porin asioista, sanoo Kiuru, joka puheenjohtajakaudellaan on yrittänyt tuoda uusia avoimia tuulia kaupunginvaltuuston työskentelyyn.
- Kaupunkilaisillehan tätä Poria kehitetään, ja meidän on entistä tarkemmin kuunneltava, miten asukkaat kotikaupunkiaan haluavat kehitettävän. Porin päivä, jolloin väkeä on liikkeellä kaupungilla joka tapauksessa, on hyvä hetki tällaiset tapahtuman järjestämiseen. Tästä on tarkoitus tehdä perinne.
Kiuru olettaa, että kaupunkilaisetkin ovat halukkaita tapaamaan valtuutettuja.
- Ainakin etukäteen tapahtumasta on saatu porilaisilta pelkästään myönteistä palautetta.

Nykyinen kaupunginvaltuusto on toiminut Porissa tämän vuoden lopussa kaksi vuotta, eli se on kautensa puolitiessä.
Tai oikeammin nykyinen 86-jäseninen valtuusto on työskennellyt vuoden, sillä Noormarkun kuntaliitoksen myötä tämän vuoden alussa molemmat valtuustot yhdistettiin. Kahden vuoden kulutta pidettävissä kunnallisvaaleissa Porin valtuusto palaa taas 59-jäseniseksi.
Valtuuston johtoon valittu Krista Kiuru sanoi heti kautensa alussa haluavansa muuttaa valtuuston työskentelytapoja aiempaa avoimemmiksi. Nyt Kiuru sanoo, että tässä tavoitteessaan hän on ainakin jossakin määrin onnistunut, ja lisääkin uudistuksia on tulossa.
- Valtuuston nykyinen puheenjohtajisto ja koko kaupunginvaltuusto on ajattelultaan varsin moderni, kiitos äänestäneiden kuntalaisten. Koko porukka on valmis hakemaan uusia muotoja.
- Päällimmäisenä tavoitteena on ollut valtuuston aktivointi ja jättää taakse puheet kumileimasimena olosta, ja tässä olemme mielestäni onnistuneet.
Krista Kiuru muistuttaa, että järjestelmä on toki se, että kaupunginhallitus esittää, ja valtuusto hyväksyy.
- Mutta nykyinen valtuusto ei ole vain tyytynyt taputtamaan kaupunginhallitusta olalle, vaan se on toiminut itsenäisesti ja myös torjunut hallituksen esityksiä. Tämä ei tarkoita sitä, että jokaisessa kokouksessa olisi tehty vallankumousta, eikä niin pidäkään olla. Mutta valtuustolla pitää olla omaa selkärankaa.

Kaksi vuotta sitten Porista tuli vuosikymmenten vasemmistoenemmistön jälkeen oikeistoenemmistöinen, ja tämä on Kiurun mukaan myös näkynyt kunnallispolitiikassa.
- Oikeiston edustajat ovat röyhistelleet voimiensa tunnossa rintaansa, mutta todellisuudessa se ei vie Poria eteenpäin. Kaupunkia pystytään parhaiten kehittämään mahdollisimman suurella yksimielisyydellä, konsensuksella. Tampereen malli, jossa on selvästi valtaryhmittymä ja oppositio, ei ole osoittautunut hedelmälliseksi.
Kiurun mukaan sosialidemokraateillakin on edelleen suurimpana ryhmänä Porissa valtaa, ja demarit ovat valmiita konsensukseen.
- Mutta emme ole kuitenkaan valmiita uhraamaan konsensuksen alttarilla omia arvojamme. Eivätkä ne arvot ole lainkaan huonoja. Oikeistokin on kannattanut monia esityksiämme, sanoo Krista Kiuru.

Jukka Vilponiemi

1.10.2010 09:12

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva