Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Lundellin tärkeä peli illalla

FC PoPan päävalmentaja Pertti Lundell luotsaa tänään joukkueensa erittäin tärkeään Ykkösen otteluun FC Espoota vastaan. Kyseessä on ottelu, josta pitää tulla voitto, jotta haaveet paikasta vähintään Veikkausliigan karsintaan säilyvät elossa.

 

Lundell on kertonut, että päävalmentajan ura on tämän kauden jälkeen päätöksessä ja työ jatkuu nuorten parissa. Meikäläisellä on ollut kunnia toimia joukkueenjohtajana PPT:n edustusjoukkueessa vuonna 1980, jolloin Lunkan ura päävalmentajana alkoi. Musan Salaman puolustajana pelannut Lundell siirtyi valmentajaksi ja päätöksessä merkittävää osaa näytteli Esson baari. No, siitä ei sen enempää, mutta siitä alkoi myös PPT:n huikea nousu kolmosdivisioonan pohjamudista vuosi per sarja – aina mukana karsinnat – suoraan SM-sarjajoukkueeksi vuonna 1984.

Seuran silloinen tavoite oli nousta 50-vuotisjuhlavuonna jalkapallon Ykköseen, mutta Lunkan valmennuksessa tavoite alitettiin jopa vuodella. Juhlavuoden kunniaksi varmistui SM-sarjapaikka. Noina vuosina opin ”tuntemaan” Lunkkaa melko hyvin ja hänen uraansa olen seurannut suurella mielenkiinnolla. Siihen on mahtunut paljon ja varsinkin alkuvuodet olivat jännää seurattavaa.

Lundell kuuluu kiistatta Suomen parhaimpiin jalkapallovalmentajiin. Nytkin hänelle oli tarjolla paikka Tampere Unitedin päävalmentajaksi Ari Hjelmin jälkeen, mutta Lunkka totesi, että kilometrejä on nielty jo tarpeeksi, joten kotikaupunki nousi ykkössijalle.

Vaikka Pertin ura FC PoPan päävalmentajana loppuu kotiotteluun 16.10 Klubi 04:ää vastaan, niin ehkä mahdollisen liiganousun tullessa toinenkin ratkaisu olisi vielä mahdollinen, mutta mikäli päätös pitää, niin nostetaan hattua Lundellille uskomattomasta työrupeamasta miesten edustusjoukkuetasolla.

Perhe on tärkeällä sijalla ja varmasti myös Eija Lundell haluaa pysyä Porissa, joten yksi aikakausi taitaa olla päätöksessä. Toki meikäläinen jättäisi kuitenkin takaportin auki, sillä liigapaikka voisi vielä ajatukset muuttaa?

Olen vankasti sitä mieltä, että Lunkalla on vielä paljon annettavaa porilaiselle sekä satakuntalaiselle jalkapalloilulle.

Jarmo Liuhala

Koko Kiikarointia-kolumni 1. lokakuuta Uudessa Ajassa. 

 

1.10.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva