Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Medi-Rauma -neuvottelut jatkuvat

Neljä kuukautta pysähdyksissä olleet neuvottelut Satakunnan sairaanhoitopiirin ja Rauman kaupungin kanssa jatkuivat maanantaina erikoissairaanhoidon palveluista Raumalla. Sopimukseen neuvotteluissa ei nytkään päästy, mutta nyt saatiin aikaiseksi päätös, jonka mukaan Rauma tekee sairaanhoitopiirin hallitukselle esityksen työnjaosta.

 

Lisäksi päätettiin valmistella yhteistyönä hakemus, jonka mukaan Medi-Rauma voitaisiin ottaa pilottihankkeeksi, jonka selvittelytyön valtio maksaisi.

Asiassa pitää nyt edetä nopeasti, jotta valtion rahoitus olisi mahdollisuus saada, koska rahoitushakemus pitää jättää lokakuun loppuun mennessä.

Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kristiina Salonen myöntää asialla olevan kiire. Medi-Rauman mahdollisen toteutumisen hän uskoo siirtyvän vuoden 2012 alkuun.

Lähes neljä tuntia kestäneiden neuvottelujen aikana pidettiin kaksi neuvottelutaukoa, mutta enempää konkreettisia päätöksiä ei saatu aikaiseksi. Neuvottelupöydässä oli mukana asiantuntijoina edustajat Sosiaali- ja terveysministeriötä, Suomen Kuntaliittoa sekä Terveyden- ja hyvinvoinninlaitosta.

Salonen painotti ulkopuolisten asiantuntijoiden tuoneen neuvottelupöytään lisää potkua. Hän kertoi heidän viestinsä neuvottelijoille olleen se, että tulevaisuuden suuntaus terveydenhoidossa tulee olemaan se, että on katsottava tarkemmin, miten työjaosta sovitaan.

- Myös heidän näkemyksensä oli, että tulevaisuudessa palveluja tullaan tuottamaan asiakaslähtöisesti uudella tavalla perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon toimintojen yhteensovittamisessa, kertoi Salonen.

Tällä hän tarkensi tarkoitettavan sitä, että sovitaan siitä, kumpi potilaan hoitaa siinä tapauksessa, että hoito olisi osaksi erikoissairaanhoidon piiriin kuuluvaa, mutta osaksi se kuuluisi perusterveydenhuollolle.

Jouko Veijonaho

27.9.2010 18:45

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva