Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kokemust rikkaampan…

Kuva: Kokemust rikkaampan…

Oli lavvantaiaamu, telefooni alhaal pärähti soimaa, hyvä kaffeehaju tuli nokkaani ja kuuli jo aikasemmi herännee miähe hiljase plötina. Mummu se pirautti härisäs tuffa jollailai saanee jonku kohtaukse. Ei helpannu Nitrot se paremmi ko konjakika. No me ryysättii melkei pualet rääsyist kainalos aika kutsii kaupunkii appuu. Ei meist ollu ko turvaks ja ampulanssi hälyttää, konnei kerra jallaat sillo kannattanu ja partane alventti löi valla harmaaks.

Reipas kaksikko Pelastuslaitokselt tuli kapsäkkeines, tutki ja päätti sit kumminki viär tuffa sairalaa sin terveyskeskukse hotteisii konnettei kaikki ollu kohrallas. Siäl prammees aulas juur kerriittii istuu, ko yks nätti söötterska käski varrot nimel kailottamist. Ja koht lempee ääni kuuluttiki tuffaa framil. Sisäl tutkimuskamaris suuksöötterska tälläs miähe makkuul ja otti syränfilmii taik meinas ottaa, muttei fiini masina pelannukka, ninko kuulemma liia ussei käy. No vahetettii hiukka vanhempaa vehkeesee ja siin sit täyty jo teipattui lätkäi tilal vahettaa uuret nekki ja jo alko Lyyti kriivat, ko sai osottee ja masina sylki paperii nii pahuksesti ja saatii osviittaa, mist oli oikee kysymys. Sit tuli lääkäri, tutki ja funteeras, kuulusteli ja katteli ja määräs verikokkeit lisätiatoi saamiseks. Aika kulu ja yhtäkkii sit ovest trumffas laprapoika kärryines ja tökkäs neulas nii taitavasti ettei tuffa eres huamannu mittää, senku vaa ihmetteli. Taas varrottii kaikes rauhas tuloksii ja kui ollakkaa tuli potilaal kauhee kusihätä ninko se itte sano. Tuffa nousi jo istuu pritsil ja mää luji siin ovist et olisko sorsaa missää kaapis, ei ollu. Ei me uskallettu lähtee ilma luppaa ja kettää ei ollu missää juur sillo ja mää oli jo kerra joutunu jonku lääkäri pyytää päästää mu sissää ko kävi miähel tekemäs selkoo mis mennää… No sit jo kakski flikkaa tuli ja nevvo millai päästää häräst ja takasi suljetust suurest ovest.

Kyl helppas ja oloki tuntu kivuttomalt ja taas varrottii. Siin kävi sit kyl meit ain välistäi joku syynäämäs ja vissii totteemas tilantee. Sit sai lääkäri tuloksii ja kokkeiltii sivutipal yht lääket jos saatas pulssi hiukka tassaantuu ja kohralles. Ei ollu siit tropist appuu ja se otettiinki sit pia pois ja muute tippa sai kyl viä ol, ko oli siin jo päätetty et lähetettää tuffa kaupunkisairalaa lisätutkimuksii. Jaa ni sit piti mainit viä täs se miähine sööterska, joka höösös ammattitaitosesti siin niitte tippai kans ja muutenki haki reeraa roikit tulevaa sairalareisuu varte. Sattu ollee just semmone miäs, joka anto oikeellaise malli, mimmone suuksööterska kuulus ol. Elikkä oli inhimilline, siisti, pörrö nätisti klipsuttu, reipas, ryhrikäs, otti huamioo potilaa ja sit viä munki, oli asjalline ja hyvätuuline hommas osate ja hoitai tost vaa kaikki. Lääkärinki kans siin nevvotteli aika tasavertasen mu miälestäni.

Sillaikaa, ko me tuffa kans siäl sisäl saatii hoitoo täytty aula uusist kippeist ja makkeistki jos sillai vois sannoo. Kuulemma semmone reppana pultsari porukka siin piti huppii yl, kävi välil huuskas tekemäs plissii ja sit ryypyl siin ulkon klasei takan ninko näyteikkunal, yks niist oli pyärätoolis jalkas teloneen ja muut lykkäs. Joku nuarehko naine oli telefoonii selliittäny koval äänel kailottai, millai oli urheilukentäl käyressäs kattellu valla mual ja kromppinu vesialtaasee ja nilkka menny siin hössäkäs ja ny sai sit opetel krykyil kävelee. Täst tuliki miälee se enttine mekani miäs, ko tuli töihi toinepuali naamaa kraappeentunneen, oli ajanu päi puut pyäräl vahratessas jääkaappei trannuumist autoo. Olsi eres nättei flikkoi vahrannu ni ei nii harmittas tämäkä, tuumas sit äijil….

17.9.2010 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva