Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Tulkkilan museosillan rajoituksia syytä noudattaa

Kuva: Tulkkilan museosillan rajoituksia syytä noudattaa

Kokemäen Tulkkilan museosillan liikennerajoituksia on syytä noudattaa, jos silta halutaan pitää liikennöitävässä kunnossa jatkossakin, varoittelee Varsinais-Suomen ELY-keskus.

Sillalla kokeiltiin fyysisiä rajoitteita, mutta ne poistettiin, koska ne eivät toimineet. Liikennerajoitukset osoitetaan nyt vain liikennemerkeillä. 

Sillalle asetettiin keväällä kahden tonnin painorajoitus ja etuajo-oikeus kohdattaessa.

– Mikäli ilmenee, että sillan liikennerajoituksia ei noudateta, Varsinais-Suomen ELY-keskus joutuu muuttamaan sen kevyen liikenteen sillaksi varmistaakseen turvallisen liikkumisen sillalla.

– On myös mahdollista, että liiallisen kuormituksen seurauksena silta kuluu loppuun. Tällöin sen kantavuus ei kestä enää edes kevyttä liikennettä ja silta jouduttaisiin sulkemaan liikenteeltä kokonaan. Vuonna 1918 valmistunutta museosiltaa ei kuitenkaan tällaisessakaan tilanteessa purettaisi.

ELY-keskuksen mukaan silta on erittäin huonossa kunnossa, eikä sillan kantavuutta voida luotettavasti parantaa edes vahventamalla, koska nykyisten betonipintojen vetolujuudet eli betonirakenteiden pinnat ovat liian heikkoja.

Tänä vuonna tehdyssä sillan kantavuustarkastelussa todettiin, että sillan kunto ja kantavuus ovat kärsineet yli menneistä todennäköisesti ylisuurista liikennekuormista.

Sillan korjaus alkuperäiseen kuntoonsa ei riittäisi kantamaan kevyen liikenteen pintakuormaa, jota käytetään uusien kevyen liikenteen siltojen suunnittelustandardina.

Sillan kantavuutta ei voida myöskään luotettavasti parantaa vahventamalla, koska nykyisten betonipintojen vetolujuudet ovat liian heikkoja, joten olisi vaara, että vesipiikkaus hajottaisi sillan rakenteen. Lisäksi korroosio on vienyt huomattavan osan betoniterästen pinta-alasta.

Varsinais-Suomen ELY-keskus vastaa sillan kunnosta ja ELY-keskuksen aluevastaava valvoo liikennerajoitusten noudattamista. Lisäksi Varsinais-Suomen ELY-keskus on pyytänyt kaupungin teknistä tointa seuraamaan ja raportoimaan ELY-keskukselle rajoitusten noudattamisesta.

UA

15.9.2010 14:30

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva