Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pienikin apu on suurta

Kuva: Pienikin apu on suurta

Nälkäpäivä: Kavereiden kanssa lipaskerääjäksi


Kuva: Leena Viljanen (vasemmalla), Teemu Niemelä, Kati Kryssanova ja Mari Kousa ovat yhtä mieltä siitä, että Nälkäpäiväkeräyksellä voidaan todella auttaa. Pieni Leevi Niemelä ihastui punaiseen lippaaseen ja liiviinsä niin, että ei tahtonut enää luopua niistä.

Nälkäpäivää vietetään tänä vuonna jo 30. kertaa. Porilainen Leena Viljanen on toiminut kerääjänä aivan alusta alkaen. Hän muistaa erityisesti Thaimaan tsunamikatastrofin jälkeisen keräyksen, joilloin porilaiset tulivat antamaan rahaa pyytämättä.
- Lähdin liikkeelle Antinkadulta ja pääsin Airionkulmaan, kun keräyslippaani oli jo täynnä. Silloin ihmiset antoivat kolikoiden lisäksi myös seteleitä. Se katastrofi kosketti todellakin kaikkia.
Nälkäpäiväkeräys toteutetaan tänä vuonna valtakunnallisesti 16.-18. syyskuuta. Leena myy Nälkäpäivä-leipiä Prismassa ja toimii myös lipaskerääjänä. Hänen mukaansa porilaiset suhtautuvat punaliivisiin kerääjiin pääosin myönteisesti ja sujauttavat mielellään lippaaseen kolikoita.
- Joskus voi kadulla tulla vastaan joku, joka sanoo, että ”ai taas te ootte täällä lippaittenne kanssa, miten viitsittekin”. Tällaisista sanoista en kuitenkaan välitä, sillä uskon asiaani ja haluan auttaa. Tämä on minun juttuni, Leena summaa.
Näyttelijä Teemu Niemelä on kerännyt jo useamman vuoden ajan Nälkäpäivän hyväksi Porin Teatterin näytäntöjen väliajoilla.
- Taisin aloittaa vuonna 2002. Muistan näytelleeni silloin näytelmässä Onnellinen mies ja ylläni oli nimismiehen uniformu. Rahaa tuli paljon, Teemu nauraa.
Kati Kryssanova puolestaan värväytyi kerääjäksi ensimmäistä kertaa.
- Olen jo monta vuotta harkinnut. Tänä vuonna en keksinyt yhtään syytä, miksi en lähtisi kerääjäksi, Kati hymyilee.  

Nälkäpäiväkeräyksen organisoivalla SPR:n Porin osastollakin on nyt merkkivuosi, sillä se viettää marraskuussa 60-vuotissynttäreitään. Myös Suomen partioliike juhlii; ensimmäiset lippukunnat perustettiin 100 vuotta sitten. Partiolaiset ovat ilmoittaneet mielellään olevansa mukana Nälkäpäiväkeräyksessä ja ensi torstaina Tulitikkujen Samooja-tytöt ja -pojat lähtevätkin liikkeelle partiohuivit kaulassaan.
Nälkäpäiväkerääjiä tarvitaan paljon, sillä Porissa keräystavoitteeksi on asetettu 25 000 euroa. Summa on 30 prosenttia enemmän kuin viime vuoden tulos.
- Haastetta kerrakseen ja siinä tarvitaan kaupunkilaisten apua sekä kerääjinä että lahjoittajina, keräysjohtaja Hannu Virtanen kiteyttää.
Leivänmyyntiä ja lipaskeräystä järjestetään 14 kohteessa eri puolilla kaupunkia, lähinnä marketeissa. Lipaskerääjiä liikkuu tuttuun tapaan myös kävelykadun tuntumassa Porin keskustassa.
- Lipaskerääjänä voi olla vaikkapa vain yhden tunnin. Pienikin hetki kerääjänä auttaa ja mukaan voi kutsua kaveritkin, Porin osaston tiedottaja Elina Hesso kannustaa.

Maarit Kautto

14.9.2010 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva