Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Noormarkun kunnantalon korjaus aluekirjastoksi alkamassa ensi keväänä

Kuva: Noormarkun kunnantalon korjaus aluekirjastoksi alkamassa ensi keväänä

Porin ja Noormarkun kuntaliitossopimuksessa on sovittu Noormarkun entisen kunnantalon peruskorjaamisesta uuteen käyttöön ja urheilutalon saneeraamisesta. Kaupunginarkkitehti Pentti Klemetin mukaan entisen kunnantalon korjauksen suunnittelu on parhaillaan käynnissä. Urheilutalon saneerauksesta on laadittu alustavat luonnospiirustukset ja valmistelua jatketaan tänä syksynä tekemällä hankesuunnitelma valtionavun anomista varten ja kaupungin rahoituksen saamiseksi.

Entisen kunnantalon peruskorjaussuunnittelussa on lähdetty siitä, että tiloihin tulee aluekirjasto. Hankkeen kustannusarvio on laaditun tarveselvityksen ja käyttäjähallintokunnan kanssa käytyjen neuvottelujen pohjalta 1 377 000 euroa.
- Suunnitelman mukaan kunnantalon nykyinen julkisivu säilyy ja pääsisäänkäynnin kohdalle tehdään pieni laajennus. Sisätiloista puretaan ensimmäisen kerroksen koppikonttorit yhtenäiseksi kirjastotilaksi.
- Rakennukseen tulee muunneltavaa monitoimitilaa, lehtilukutila, aikuisten osasto, nuorten osasto ja lasten osasto.
- Vanhasta pannuhuoneesta saadaan lämmönjaon uusinnan jälkeen kerhotila. Yläkerran entinen kunnanvaltuuston sali säilytetään kokoustilana, jossa vanha irtaimisto kertoo tilan menneisyydestä.
- Entisestä kunnanviraston huoneistosta tulee puolestaan ulos vuokrattavaa toimistotilaa, Pentti Klemetti kuvailee.
Projekti-insinööri Kari-Matti Haapala kertoo, että kunnantalon saneeraustyöt alkavat ensi keväänä helmi-maaliskuussa.
- Suunnittelutyö on nyt noin puolivälissä. Kun suunnittelu on valmis, pyydetään urakkatarjoukset. Tavoitteena on saada uusi aluekirjasto ja koko talo avatuksi yleisölle helmikuussa 2012, Haapala kiteyttää.
Urheilutalon saneerauksen osalta kustannusarviota ei ole vielä laskettu. Pentti Klemetin mukaan kiinteistölle tehdään seuraavaksi kuntoarvio ja tarkemmista korjaustarpeista neuvotellaan käyttäjähallintokunnan kanssa.
- Tälle hankkeelle on kuntaliitossopimuksessa ennalta määrätty rahaa 2 miljoonaa euroa. Rakennustoimenpiteet määritetään sellaisiksi, että summa riittää, Klemetti muotoilee.

Maarit Kautto

14.9.2010 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva