Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Se meni kerrasta poikki

Suomen jalkapallomaajoukkueen EM-karsintaprojekti alkoi – ja näin äkkiä ajatellen päättyi – samaa vauhtia Chisinaussa Moldovassa. Kun sitä vaati YLEn huolehtimaan, että myös vierasottelut pitää näyttää suorana, niin ehkä tuon ottelun katsominen joko suorana tai uusintana oli jalkapallon ystävälle kauhistuttava kokemus sekä suorastaan hirveetä kattoo. Sen olisi sittenkin jättänyt väliin.

 

Suomen Huuhkajat esitti monien vuosien pohjanoteerauksen arvokisakarsinnoissa. On sitä aiemminkin pelattu huonosti ennakkoon heikompia maita vastaan, mutta nyt Euroopan rankingissa jalkapallokääpiöksi laskettu Moldova voitti karsinnan 2-0 – ja mikä hirveintä, myös oli voittonsa arvoinen Pohjolan jalkapallokääpiötä vastaan. Moisen tunnustaminen vaatii kirjoittajalta paljon, mutta tosiasioiden tunnustaminen – tv-kuvan perusteella – on tehtävä.

Jos pitää oikein analysoida, niin päävalmentaja Stuart Baxter otti aimo askeleen kohti skottiseura Celticin neuvonantajan pestiä. Lopullisesti karsinnan metsään meno sinetöityy tänään Rotterdamissa, jossa MM-kakkonen Hollanti näyttää todennäköisesti närhen munat Huuhkajille.

Joku pystyy kai kertomaan, mikä oli Suomen pelisysteemi Moldovassa? Ehkä sitä ei ollutkaan, koska Jari Litmanen sekä Alexei Eremenko Junior olivat yhtä aikaa aloituksessa niin kutsutusti kymppipaikan pelaajina. Ensi jaksolla ei kumpikaan ollut juonessa mukana ja kun laidalla aloittanut Jonatan Johansson pelasi toisen jakson yksinäisenä piikkinä, niin jälki oli näkymätöntä. Eipä tosin Mikael Forssell saanut viimeisen kympin aikana palloja. Mutta yksi paikka Suomelle avautui 0-2 tilanteessa ja silloin täydellisen avopaikan tuhri Heerenveenin Mika Väyrynen.

Voi herranjestas.

Jarmo Liuhala

Liuhalan koko Kiikarointia-kolumni luettavissa tiistain 7. syyskuuta Uudesta Ajasta.

7.9.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva