Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porauskielto hidastaa Meksikonlahden uusia projekteja

Kuva: Porauskielto hidastaa Meksikonlahden uusia projekteja

Meksikonlahden öljyn etsintä ja tuotanto eivät vuotokatastrofin jälkeen ole vielä palautuneet normaaleiksi. Öljy-yhtiöt suunnittelevat edelleen uusia projekteja, mutta lauttaonnettomuuden seurauksena tullut öljyvuoto aiheutti taantuman, joka jatkuu yhä syvän veden alueella uusien lähteiden porauskieltona. Turvallisuusmääräyksiin odotetaan tiukennuksia myös uusimman lauttaräjähdyksen jälkeen, vaikka se ei mainittavaa öljyvuotoa aiheuttanutkaan.

Mäntyluodon Metallityöväen ammattiosastossa ollaan huolissaan. Suuri urakka meni Technip Offshore Finlandin Mäntyluodon telakalta juuri ohi, eivätkä tiedot Meksikonlahdelta lupaa nopeaa apua öljyntuotantolautan runkotilauksen muodossa.

- Seuraavaa mahdollista urakkasopimusta joudutaan odottamaan kevääseen ja senkin jälkeen aloitukseen menee kuukausia, laskee ammattiosaston puheenjohtaja Timo Hallikas.

Mäntyluodon telakan mustimmat ennustukset tälle vuodelle eivät Hallikkaan mukaan kuitenkaan ole toteutuneet. Runsaasta 500 työntekijästä on lomautettuna vajaat 200, toisaalta toimihenkilöiden lomautukset alkavat. On myös väläytetty uusia yt-neuvotteluja. Viimeksi työantajan esittämät irtisanomiset neuvoteltiin lomautuksiksi.

- Konepajatyöt työllistävät hieman ennustettua enemmän loppuvuonna. Niiden varaan on laskettava toistaiseksi jatkossakin, vaikka mitään suurempaa ei vielä tiedossa olekaan, Hallikas toteaa toiveikkaana.

Vaikeassa tilanteessa Mäntyluodon telakka saa myös uuden toimitusjohtajan. Pikakomennuksella toimitusjohtajaksi Pariisista lähetetyn Pierre Kergustancen pesti on päättymässä ja paikalle istutetaan jälleen suomalainen. Timo Hallikas toivoo, että valittava henkilö voisi olla tehtävässään muutamaa edeltäjäänsä kauemmin.

- Hyvä merkki on, että kiinnostus tehtävään on ollut suurta.

Markku Lehtisalo

 

7.9.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva