Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Syksyisiä ajatuksia kevättä varten

Kuva: Syksyisiä ajatuksia kevättä varten

Eduskuntavaalit lähestyvät vaikka kaukana vielä ovatkin. Kyllähän vaalien lähestymisen voi jo huomata vaikkapa siitä innosta, millä kepun puheenjohtaja, pääministeri Kiviniemi hoputtaa viranomaisia toimimaan niin ripeästi, että talouskonnuudesta epäillyt viimeisetkin kepulaiset nopeasti seisovat lakituvassa. Mistä Kiviniemen kiire? Siitäpä vaan, että mitä lähempänä vaaleja tuomioita kepulaisille aletaan jaella, sitä pahemmin se näkyy vaalituloksissa. Hätäily kertoo myös, että ei sieltä ihan nahkapäätöksiä taida olla tulossa ja sen Kiviniemikin tietää.

Ties vaikka se tuppeensahattu lautakasakin vielä löytyisi.

Kohua aiheuttanutta vaalirahaa on kepun peltoon kylvetty kaikkein eniten. Siis paljon. Pelkästään tätä KMS:n tukea sai 35 kepulaista yhteensä 262 000 euroa. Kun nämä luvut on kepujohdon suusta saatu kiskottua melkeinpä vain hammaslääkärin pihdeillä, niin eipä tässä kukaan persuuksilleen lentäisi, vaikka lopulliset luvut vielä kasvaisivatkin.

Hyvin tuli maasutetuksi kokoomuskin. Sen 13 ehdokasta sai yhteensä 112 000 euroa. Yksi Rkp:n ehdokas sai 10 000 euroa. Paljonko mahtoi suomenruotsalaisten upporikas säätiö Rkp:n ehdokkaisiin upottaakaan, sitä voi vain arvella. Yhdelle vihreälle KMS:ltä riitti 5 000 euroa. Ihan ilman eivät jääneet toki demaritkaan. Kolme sai yhteensä 17 000 euroa.

Kepun ikiomiin päänsärkyihin, mikseipä kokoomuksenkin, voidaan lukea myös talousrikoksistaan maailmanmenoa ristikon läpi pitkään katsellut liikemies Merisalo. Mitähän häneltä vielä tulossa onkaan, sen aika näyttää. Jotta tämä kirjoitus ei ihan pelkäksi moitiskeluksi menisi, niin toivotetaan tässä nyt liikemies Merisalolle vielä monia antoisia totuudenpuhumisen ja ulostulon hetkiä ennen eduskuntavaaleja.

Saivathan toki nuo KMS:n rahamiehet rahoilleen sentään täyden vastineen – porvarihallituksen. Ja siltä lupauksen jatkaa entistä menoa ja vaalien jälkeenkin samoilla voimilla. On tässä siis meillä kestämistä ja hyvin perusteltu syy tehdä vaalityötä.

Porilainen kansanedustaja Sampsa Kataja on puolueensa kokoomuksen varapuheenjohtaja. Katajan edesottamuksia on virkavalta alkanut tutkia. Kokoomuksen kansanedustaja Marja Tiura on myös ollut syynissä ja kovin paljon epäselvää on hänenkin taustatiedoistaan löytynyt. Tiuraa sentään ovat porvarilehdetkin pitäneet pihdeissään, vaikka aukihan hänenkin kohdallaan asiat edelleen ovat. Ei ole Katajakaan vielä kuin monesta epäiltynä, mutta kohteliasta hiljaisuutta hänen kohdallaan olen ihmetellyt enkä ollenkaan ainoana demarina. Jos kysymyksessä olisi demari, niin aivan tarpeeksi saisivat satakuntalaiset valtalehdestään lukea asiasta. Miksi siis tämä hiljaisuus?

Taisi perssuomalaisten Soini vetää oikeasta narusta, kun höynäytti tiedotusvälineet mukaan ulkomaalaissekoiluun. Siitä on perssuomalaisille syntymässä kelpo vaalivaltti ja kyllä sitä soppaa demaritkin ovat soinilaisten syötäväksi olleet keittämässä. On sanottu ja selitelty, sanottu uudestaan ja taas selitelty.

Eivät taida kovin kaukana totuudesta olla he, jotka tässäkin näkevät tietyn tahon taitavasti pitävän keskustelulla kaukana hallituksen perimmäisistä toimista muualla ja niiden seurauksista.

Onko tässä nyt heitetty ikäänkuin luu koirien kaluttavaksi, jotta uunissa paistumassa oleva todellinen paisti saisi rauhassa kypsyä. Näin teki Esko Ahon hallitus aikanaan usuttaessaan eläkeläiset ja opiskelijat kadehtimaan toisiaan. Hallituksen senkertaiset todelliset tarkoitusperät olivat ihan toisaalla.

Tämä muistui mieleeni, kun vaimo lykkäsi eteeni Apu-lehden ja sanoi, että luepa tuosta. Ja minä luin arvostamani kirjailija Leena Lehtolaisen viisaat sanat maahanmuuttokeskustelusta. Tämän kansainvälisestikin tunnetun kirjailijan ajatusmaailmaa jonkun verran tuntevana voin suositella lukemaani kohtaa muillekin ja etenkin meille demareille. Näin siinä lehdessä luki: ” Väitän, että joillekin tahoille on hyötyä siitä, että kantasuomalaiset vähäosaiset ja maahanmuuttajat ajetaan vastakkain. Sillä aikaa, kun heikommassa asemassa olevat tappelevat keskenään, yläkerrassa voidaan tehdä ja päättää ihan mitä tahansa.”

Niinpä. SDP perustettiin aikanaan auttamaan näitä vähäosaisia kantasuomalaisia elämään ihmisarvoista elämää. Ja hyvin olemme siinä toimessa onnistuneetkin, mutta työ ei ole vielä tehty. Opetellaan siis näkemään ulkomaalaisasia tältäkin kantilta.

Lopuksi teille kaikille lukijoille toivottavasti mieltä kohottava lopputoivotus eli olkoon tästä lähtien jokainen päivänne kuin hääpäivä ja jokainen ehtoonne kuin jouluaattoehtoo!

Timo Roos

3.9.2010 08:16

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva