Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SDP: Heinäluoma, Tuomioja, Lehtinen...

Eero Heinäluoma, Erkki Tuomioja, Lasse Lehtinen, Mikael Jungner, Mitro Repo ja Jutta Urpilainen saivat tasaisesti kannatusta, kun SDP järjesti kesän aikana eri puolilla maata kyselyn puolueen presidenttivaaliehdokkaista vuoden 2012 vaaleihin.

 

Puolue julkisti ehdokaskyselynsä tulokset tiistaina, ja julkistettuja nimiä voi äänestää edelleen Uutispäivä Demarin verkkosivuilla osoitteessa www.demari.fi.

SDP julkisti aakkosjärjestyksessä ne nimet, jotka olivat saaneet kesän kyselyssä vähintään kaksi ääntä.

Listalla ovat Pentti Arajärvi, Jouni Backman, Tarja Filatov, Maria Guzenina-Richardson, Jukka Gustafsson, Tuula Haatainen, Eero Heinäluoma, Eero Huovinen, Gustav Hägglund, Liisa Jaakonsaari, Mikael Jungner, Antti Kalliomäki, Ilkka Kantola, Kimmo Kiljunen, Timo Koivisto, Sixten Korkman, Johannes Koskinen, Miapetra Kumpula-Natri, Lasse Lehtinen, Riitta Myller, Sinikka Mönkäre, Kalevi Olin, Sirpa Paatero, Osku Pajamäki, Kari Rajamäki, Mitro Repo, Ville Riekkinen, Raimo Sailas, Arto Seppälä, Jouko Skinnari, Suvi-Anne Siimes, Satu Taiveaho, Erkki Tuomioja, Tytti Tuppurainen, Jutta Urpilainen, Kaari Utrio, Pauliina Viitamies ja Pia Viitanen.

Kansa ehdotti myös Martti Ahtisaaren, Lauri Ihalaisen, Erkki Liikasen, Paavo Lipposen ja Jacob Södermanin nimiä, mutta he ovat kieltäytyneet ehdokkuudesta.

SDP:n presidenttiehdokkaan nimeää aikanaan puoluevaltuusto.

Urpilainen toivoo Koiviston-Ahtisaaren-Halosen linjalle jatkoa

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen pitää tärkeänä, että vuonna 2012 valittava tasavallan presidentti jatkaa edelleen ulkopolitiikan johtajana yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa.

– Näin kansa pääsee päättämään Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisesta linjasta. Itse toivon, että valituksi tulee henkilö, joka jatkaa Koiviston, Ahtisaaren ja Halosen arvopohjaista ja realistista linjaa.

Urpilaisen mukaan SDP kannattaa ulkopolitiikkaa, jossa yhdistyy globaalia vastuunkantoa korostava arvopohjaisuus sekä suurvaltasuhteet tosiasioina tunnustava realismi.

– Ulkopolitiikan tärkeitä arvoja ovat rauha, oikeudenmukaisuus, demokratia, ihmisoikeudet ja kestävä kehitys. Rinnalla säilyvät tavoitteet kansallisesta turvallisuudesta, taloudellisista eduista ja hyvistä suhteista naapureihin ja suurvaltoihin

UA

24.8.2010 11:53

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva