Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Vanhusten neuvolatoimintaa halutaan tehostaa Porissa

Ikäihmisten eli vanhusten neuvolatoimintaa halutaan tehostaa Porissa keskittämällä neuvolapalveluja vanhusten palvelukeskuksen, Viikkarin Valkaman yhteyteen. Asiasta on tehty Porissa kuntalaisaloite, ja periaatteessa perusturvalautakuntakin on valmis tähän. Ensi Perusturva selvittää kuitenkin kaikki tilatarpeensa.

 

Ikäihmisten neuvolapalvelujen kehittämisestä on tehty Porissa kuntalaisaloite, jonka alullepanijana on Porin seudun eläkkeensaajien puheenjohtaja Jarkko Haavisto. Aloitteessa on 59 allekirjoittajaa, ja siinä esitetään neuvolapalvelujen keskittämistä Viikkarin Valkamaan helpottamaa ikäihmisten asumista kotona mahdollisimman pitkään.

Tällä hetkellä samat neuvolapalvelut terveydenhoitajineen ovat äitiysneuvolaa lukuun ottamatta kaikille yhteisiä. Uuden neuvola-asetuksen myötä neuvolatoimintaa tullaan joka tapauksessa myös Porissa eriyttämään niin, että äitiys- ja lastenneuvola, koululaisten ja opiskelijoiden sekä aikuisten ja ikäihmisten neuvolat järjestetään erikseen. Tämä mahdollistaa myös ikäihmisten neuvolatoiminnan lisäämisen.

Porissa tosin on ikäihmisille jo nyt omia neuvoloita. Viikkarin Valkamassa on neuvola ilman ajanvarausta kerran viikossa kaksi tuntia. Satakunnan Vanhustuki ry:llä on vapaaehtoistoiminnankeskus Liisassa arkisin ikäihmisten neuvola, ja Sampolan asukastuvalla on vastaanotto kerran viikossa. Lisäksi kotikäyntejä tehdään sopimuksen mukaan.

Porin Perusturvassa Viikkarin Valkamaa pidetään hyvänä paikkana ikäihmisten neuvolalle, ja viraston mukaan palvelujen kysyntä on Porissa kasvanut. Tarvetta siis on.

Perusturvalautakunta ja maanantaina myös Porin kaupunginhallitus päättivät odottaa ennen päätöstä sitä, että Perusturvan kaikki uudet tilatarpeet kartoitetaan.

Jukka Vilponiemi

24.8.2010 09:02

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva