Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Vuolanne Huittisten bussikolarin jälkeen: Kaikki hyvin!

Kuva: Vuolanne Huittisten bussikolarin jälkeen: Kaikki hyvin!

Porilainen kansanedustaja Antti Vuolanne (sd) kertoo toipuneensa viime perjantaina Huittisissa sattuneesta bussikolarista, jossa hän oli mukana Helsinkiin menossa olleen linja-auton matkustajana. - Kaikki on nyt hyvin myös henkisesti, kertoi Vuolanne maanantaina.

Antti Vuolanne oli bussissa matkalla Helsinki-Vantaan lentokentälle, kun ohitustilanteessa henkilöauto törmäsi bussiin vajaa 10 kilometriä Huittisista Helsinkiin päin valtatie 2:lla. Sekä henkilöauto että bussi syöksyivät ulos tieltä, ja bussi kallistui ojaan kyljelleen.

Bussissa oli kuljettajan lisäksi 18 matkustajaa, joista heti kuljettajan takana istunut Vuolanne ryhtyi ensimmäisenä pelastautumistoimiin. Hän rikkoi bussin kaksi sivuikkunaa ja ryhtyi auttamaan matkustajia ulos autosta. Hän meni auttamaan myös henkilöauton kuljettajaa, joka oli päässyt ulos pahoin ruttaantuneesta autosta kuitenkin omin avuin.

Muutama bussin matkustaja loukkaantui lievästi, ja ensiapukurssin käyneenä Vuolanne kertoi varautuneensa myös ensiavun antamiseen. Siihen ei kuitenkaan ollut tarvetta, sillä ambulanssit ja paloautot olivat paikalla nopeasti.

- Itselläni vain toinen jalka meni rytäkässä tunnottomaksi, mutta muut kolhuni olivat henkisiä. Nyt olen niistäkin päässyt voiton puolelle.

Antti Vuolanteen tarkoituksena oli lentää perjantaina Helsingistä Kuusamoon Työväen urheiluliiton hallituksen strategiakokoukseen. Kolarin takia tämä matka jäi tekemättä, ja hän palasi perjantaina Poriin.

- Valitsin vaimon antaman kotihoidon kokouksen sijaan.

Lauantaina hän palasi Huittisiin, jossa hän osallistui Huittisten sosialidemokraattien toritapahtumaan.

- Samalla kävimme vaimon kanssa katsastamassa vielä kolaripaikan. Oikeastaan vasta lauantaina tajusin, että onnettomuudessa olisi voinut käydä pahemminkin.

Hän muisteli lukeneensa bussissa ortodoksisen kirkon metropoliitta Ambrosiukselta saamaansa postia, kun kolari tapahtui.

- Olisikohan tuo ollut jotakin johdatusta, Antti Vuolanne myhäili.

Jukka Vilponiemi

16.8.2010 17:57

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva