Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Tanssi on hyvää pariterapiaa ja urheilua

Kuva: Tanssi on hyvää pariterapiaa ja urheilua

Tanssiseura Oikean Rytmin uutuuttaan hohkaava sali toimii porilaisten Aki ja Kirsi Nordlingin harjoitusmiljöönä suunnilleen 3 kertaa viikossa. Nordlingit aloittivat kilpatanssin jo 80-luvun alussa, jolloin seuran nimikin oli vielä Porin Tarmon tanssijaosto.
- Tuolloin tanssi ei ollut meillä ihan täysipainoista Akin pelatessa samalla amerikkalaista jalkapalloa Pori Bearsissa, jonka perustajajäseniin hän myös kuului, Nordlingit kertovat.

 80-luvulla alkanut tanssiura päättyi kuitenkin lyhyeen opiskelujen vuoksi. Sitä seurasi perheen perustaminen ja uusien harrastusten löytyminen. Sen verran perheenäidin tanssijalkaa kuitenkin vipatti, että 10 vuotta kului flamencon parissa. 

 - Kolme vuotta sitten heräsi jälleen into kilpatanssiin ja niinpä lähdimme uudelleen seniori-ikäisinä harrastuksen pariin, Kirsi kertoo ja lisää:
-Se tässä harrastuksessa on hienoa, että sen voi aloittaa ja sitä voi harrastaa minkä ikäisenä tahansa. Tanssiurheilussa eri ikäsarjat mahdollistavat kilpailemisen oman ikäryhmän kanssa eli meillä se tarkoittaa Seniori 2-luokkaa, jossa molemmat ovat täyttäneet jo 45 vuotta, mutta eivät vielä 55.

- On hienoa, että tanssissa jokainen voi löytää itselleen sopivan luokan, eikä ole pakko kilpailla, jos ei tahdo, Aki kertoo.
Aiempaa liikuntaharrastusta tanssi ei vaadi, mutta siitä voi olla hyötyä.
- Jos pääsee treenisalin portaat ylös, voi tulla harjoittelemaan, Kirsi naurahtaa.

- Meillä käy säännöllisesti ammattilaisvalmentajia Tampereelta ja Turusta, joilta ryhmätuntien lisäksi voi varata parikohtaisia yksityisvalmennustunteja, Kirsi selvittää Oikean Rytmin toimintaa. Ammattilaisiin kuuluu muun muassa Tanssii Tähtien Kanssa sarjasta tuttu tanssinopettaja Janica Mattsson, joka käy joka toinen torstai opettamassa porilaisia.

Lue lisää tanssiharrastuksesta tiistain lehdestä!

Sanna Heinonen
 

 

9.8.2010 16:47

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva