Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Vuolanne odottaa Blue1:n laskelmia ensi viikolla

Kuva: Vuolanne odottaa Blue1:n laskelmia ensi viikolla

Porilainen kansanedustaja Antti Vuolanne (sd) on edelleen toiveikas lentoyhtiö Blue1:n kiinnostuksesta Porin ja Helsingin välisten lentojen aloittamiseen. Vuolanne kertoo olleensa viime päivinä yhteydessä Blue1:n johtoon, joka on luvannut tehdä ensi viikon aikana laskelmia Porin lentojen aloittamisesta.

- Blue1:n kaupallisen johtajan Juha Järvisen kanssa käymieni keskustelujen perusteella uskon, että yhtiö on yhä kiinnostuneempi Porin lentojen aloittamisesta. Blue1 olisi sikälikin kiinnostava yhtiö Porin lennoille, että SAS:n kautta sillä on yhteydet myös Lufthansan lennoille Eurooppaan ja maailmalle, Vuolanne sanoo.

Joka tapauksessa hän pitää erittäin tärkeänä, että Porin ja Helsingin väliset lennot saadaan taas alkamaan mahdollisimman nopeasti.

- Lentoyhteyden jatkuminen on suorastaan elämänlanka Porin seudulla toimiville yrityksille ja sitä kautta alueen työllisyydelle. Jos lentoyhteys katkeaa pysyvästi, saattaa moni yritys harkita uudelleen, onko Pori oikea sijaintipaikka.

Vuolanne edellyttää, että myös liikenneministeriö on vakavasti turvaamassa Porin lentoliikennettä.

- Vaikka valtion ostoliikennesopimus ei ole paras mahdollinen ratkaisu, niin liikenneministeri Anu Vehviläisen (kesk) ja ministeriön tulisi miettiä muita keinoja, joilla lentoliikenne turvataan. Lentoliikennettä voidaan tässä tapauksessa verrata julkiseen palveluun, josta valtion olisi huolehdittava.

Ensisijainen ratkaisu olisi Vuolanteenkin mielestä siis Porin lentojen saaminen kaupallisesti kannattaviksi, ja hän uskoo, että myös Satakunnan elinkeinoelämällä on valmiuksia turvata lentojen jatkumista.

- Itselleni lentoyhteys Porin ja Helsingin välillä ei ole elintärkeä. Juna tai bussi riittävät minulle hyvin. Ne tunnit voin käyttää työskentelyyn kannettavalla tietokoneella ja puhelimella. Näinkin matkustaen pääsen viikonlopuiksi perheen ja lasten pariin, Vuolanne huomauttaa.

Hän toivoo, että syntynyt tilanne vauhdittaisi Porin-Tampereen -radan kunnostamista mm. tasoristeyksiä poistamalla sellaiseksi, että nopeat junat voisivat liikennöidä Poriin.

- Vihreät ovat kannanottojensa perusteella sitä mieltä, että junayhteydet riittäisivät Poriin mainiosti. Tosiasia on kuitenkin se, että ilmastonmuutosta ja maailmaa ei pelasteta lopettamalla lentoyhteydet Porista maailmalle, sanoo Antti Vuolanne.

Jukka Vilponiemi

6.8.2010 09:03

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva