Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ulvila-päivillä kansanperinnettä, kulttuuria ja urheilua

Perjantaista sunnuntaihin juhlittavat Ulvila-päivät tarjoavat tänä vuonna kattavan ohjelman muun muassa keski-ajan, vanhan musiikin ja taiteen merkeissä. Monipuolinen viikonloppu todistaa, että pienemmässäkin kaupungissa saadaan aikaan mittavat kesäjuhlat. Seuraavassa Uuden Ajan poimintoja runsaasta tapahtumakalenterista.

 

Perjantaina päivät aloitetaan puhumalla politiikkaa kahvikupin äärellä. Friitalan työväenyhdistys puhuttaa kansaa Hansa-keskuksessa tarjoten kahvia ja palan painiketta.

Kello 18 on mahdollisuus koittaa mielenkiintoista lajia: frisbeegolfia. Liitokiekkoseura Mustavaris järjestetää Kaskelotin frisbeegolfkentällä ilmaisen kurssin.

Illan päättää Vanhan musiikin päivien Barokkikonsertti. Ulvilan kirkossa kello 19 esitettävän konsertin teemana on barokki ja tämän myötä ohjelmisto pohjautuu pitkälti Italiaan. Esiintymässä nähdään Euroopan tasollakin huippunimiin lukeutuvat Kajsa Dahlbäck (sopraano), Pauliina Fred (traverso) Heidi Peltoniemi (barokkisello) ja Anna-Maaria Oramo (cembalo). Konserttiin on vapaa pääsy.

Lauantaina Hansa-satamassa juhlitaan kesiaikaisia Hansa-markkinoita kello 9-16. Keskiaikaisen kaupan ja markkinoiden henkeä huokuva tapahtuma tarjoilee seudun kauppiaiden ja käsityöläisten tuotteita. Ohjelmassa on myös keskiaikaisia taistelunäytöksiä
Perinnepukeutumista esittelevän tapahtuman avaa kaupunginjohtaja Arto Saarinen ja siunauksesta vastaa piispa Kari Mäkinen.

Voimannostoa on luvassa Leineperissä Kulta-Kallen punttikoulussa klo 10 alkaen. Todellisia voimannäytteitä ihastellaan itse klo 13 alkavissa kisoissa.

Toisenlaista urheilua opetellaan kirjaston Skateparteessa. Klo 10-13 järjestetään skateparkissa skeittauskoulu ja myöhemmin mitellään kulmakunnan kovimman skeittarin tittelistä.

Haistilan FK-radalla puolestaan kisataan klo 10 alkaen Ulvilan FK-kerhon 30-vuotisjuhlakisa.

Sunnuntaina ohjelmaan kuuluu mm. messut Ulvilan kirkossa klo 10 ja Kullaan kirkossa klo 12. Leineperin Ruukilla vietetään kotiseutujuhlaa klo 13 alkaen mm. harmonikkamusiikin tahdissa.

Vielä Ulvila-päivien ajan esillä oleva Leineperin Metallitaideviikkojen näyttely on sujunut vilkkaissa merkeissä.
- Näyttelyn 30:a teosta on kahden viikon aikana käynyt katsomassa jo lähes tuhat ihmistä. Odotamme, että viikonlopun päättäjäisohjelma vetää paikalle vielä runsain määrin lisää kävijöitä, kertoo projektityöntekijä Henri Koivisto.

Sunnuntaina järjestetään musiikkia ja ruokaa tarjoava Leineperin Ruukkibrunssi klo 10-12, jonne kaikki kulttuurinnälkäiset voivat saapua nauttimaan Savipakarin antimista.

- Brunssilta on helppo siirtyä kiertämään Metallitaidenäyttely vielä ennen kuin se suljetaan iltapäivällä, vinkkaa Koivisto.
Ulvila-päivät päättää Vanhan musiikin lumoa -päätöskonsertti Ulvilan kirkossa klo 19 alkaen.

6.8.2010 09:02

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva