Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Tapio Furuholm tykittää Satakunnan Kansaa

Porin kaupungin tiedotuspäällikkö Tapio Furuholm tykittää kovin sanoin Satakunnan Kansaa mielipidekirjoituksessa, joka on julkaistu Uusi Pori -lehdessä. Furuholm on huolestunut porilaisesta sananvapaudesta, ja hänen mukaansa sitoutumattomaksi itseään kutsuva valtalehti on todellisuudessa kokoomuksen käsikassara.

 

Furuholmin mukaan sananvapaus menee Porissa koko ajan alaspäin, ja työväestön mielipiteet pääsevät turhan vaisusti esille, kun Uusi Aika on muuttunut kaksipäiväiseksi ja viikkolehdeksi muuttuneen Satakunnan Työn asema on heikentynyt nopeassa tahdissa.

Kirjoituksessaan Furuholm pitää Satakunnan Kansaa maakunnan jarruna.

- Olen vuosien aikana tavannut satoja satakuntalaisia vaikuttajia. Johtajia ja ihmisiä, jotka omalla konkreettisella tavallaan työskentelevät Porin ja koko maakunnan elinvoimaisuuden puolesta. Pääosin heidän keskuudessaan vallitsee tyrmistys Satakunnan Kansan tavasta torjua kaikki uusi. Tämä käsitys on kasvanut vuosikymmenien aikana. SK puhuu kauniisti linjanvedossaan maakunnan kehittämisestä, mutta on aivan eturivissä horjuttamassa uusia oivalluksia, hän huomauttaa.

Furuholm pitää Satakunnan Kansan asemaa liian vahvana, ja asemansa turvin lehti pyrkii valitsemaan myös satakuntalaiset kansanedustajat.

- Lehti halusi Sampsa Katajan (kok) eduskuntaan ja sai, suurella äänimäärällä. Jos Mikko Elo (sd) tai Antti Vuolanne (sd) olisi ollut Kuntien eläkevakuutuksen hallituksen puheenjohtaja, SK olisi raadellut heidät kilon kappaleiksi. Jos nuo demarit olisivat saaneet hämäräperäisiä Nova-rahoja, sama lopputulos.

- Sampsa Kataja sai saivarrella konkurssilakien pakoteillä. Mitä Anne Holmlund (kok) mahtaa ajatella? On ehkä tyytyväisen hiljaa, kun ei ole joutunut vastaamaan kotiseudun lehdessä, miksi Kauhajoki oli mahdollinen Jokelan jälkeen. Kataja on nouseva kyky, SK sijoittaa oikeaan hevoseen. Terävän journalismin kanssa toiminnalla ei ole mitään tekemistä, Furuholm suomii.

Erityisesti hän arvostelee lehden edellistä päätoimittajaa Erkki Teikaria sekä nykyistä artikkelipäätoimittajaa Tapio Vallinia, joiden oikeistolaiset ajatukset heijastuvat  Furuholmin mielestä edelleen vahvasti Satakunnan Kansan linjauksissa.

Furuholm ihmettelee myös Porin demarien suhdetta Valliniin.

- He kuhertelevat hänen kanssaan, mutta lopulta oikeistolainen viidakkoveitsi heilahtaa.

Aamulehteen lähtevä päätoimittaja Jouko Jokinen on Furuholmin mielestä onnistunut liberalisoimaan SK:ta jonkin verran. Hän toivoo, että uusi päätoimittaja Petri Hakala vapauttaa lehden historian painolasteista ja läpinäkyvästä suhteesta kokoomukseen, ja että Hakala tekisi Satakunnan Kansasta lopullisesti avoimen ja vapaan satakuntalaisen sanomalehden.

Jukka Vilponiemi

5.8.2010 11:16

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva