Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Uusien vuorojen odotetaan lisäävän Porin joukkoliikenteen käyttäjiä

Kuva: Uusien vuorojen odotetaan lisäävän Porin joukkoliikenteen käyttäjiä

Joukkoliikenteen palvelutarjonta kasvaa Porissa selvästi ensi viikolla, kun liikenteessä siirrytään koulujen alkaessa uusiin aikatauluihin. Muutokset perustuvat uuteen joukkoliikennesuunnitelmaan, jossa kasvaa erityisesti Noormarkun suunnan tarjonta, mutta myös muiden suuntien. Porin Linjat odottaa matkustajamäärienkin kasvavan vuoden kuluessa noin 10 prosenttia.

Porin kaupungin keväällä teettämän uuden joukkoliikennesuunnitelman tavoitteena on ollut uudistaa kaupungin sisäistä linjastoa asiakaslähtöisesti, mikä ei voi Porissa muuta merkitäkään kuin palvelujen lisäämistä. Tähän asti vuoroja on lähinnä supistettu.
Uudistusta on avittanut viime vuoden lopulla voimaan astunut uusi joukkoliikennelaki, joka antaa Porin kaupungille mahdollisuuden siirtää joukkoliikenteen järjestäminen käytännössä lähes kokonaan Porin Linjoille.

Lisäksi kaupunginvaltuusto antoi keväällä 175 000 euron lisämäärärahan joukkoliikenteen parantamiseen.

- Nyt Porissa on saatu oikeastaan 15 vuoteen ensimmäinen kunnon tasokorotus joukkoliikenteen määrärahoihin, sanoo liikennesuunnittelija Matti Järvinen.

Nyt Porissa lisätäänkin useita bussivuoroja, ja reittejä sekä aikatauluja muutetaan paremmin matkustajia palveleviksi. Tämä tarkoittaa noin 150 000 uutta ajokilometriä busseille sekä lisää myös kuljettajia.

- Odotamme, että ensi kesään mennessä matkustajamäärämme nousee noin 10 prosenttia, arvioi Porin Linjojen toimitusjohtaja Markku Hermonen.

Hänen mukaansa tässä tilanteessa hermo ei saa pettää, vaan kävi matkustajamäärien miten tahansa, uutta mallia yritetään pitää ainakin 2-3 vuotta ilman, että lähdettäisiin uudelleen supistusten tielle.

Noormarkun ja Ruosniemen palvelut kasvavat eniten

Uudet aikataulukirjat jaetaan jokaiseen talouteen ensi viikonvaihteen aikana. Liikenneinsinööri Markku Setälä kehottaa porilaisia lukemaan sitä tarkkaan, sillä muutoksia tulee lähes kaikille reiteille, ja käyttöön otetaan myös uusia linjatunnuksia.

Selkein parannus tulee Noormarkun suunnan liikenteeseen, jonne kauppatorilta ajetaan edestakaisia vuoroja arkisin tunnin välein kello 6-21 välisenä aikana. Viikonloppuina vuorot ajavat hieman harvemmin.

Noormarkun uudet vuorot ajetaan Ruosniemen kautta, joten myös Ruosniemen joukkoliikennepalvelut lisääntyvät.
Työ- ja koulumatkaliikennettä parannetaan lähes joka suunnalla, ja tiheämmät vuorot jatkuvat iltaisin kello 18:aan saakka. Myös bussien vaihtojen pitäisi kauppatorilla sujua joustavammin.

Länsi-Porin liikennepalvelut paranevat iltaisin ja viikonloppuisin, kun Meri-Porin vuorot ajetaan Viikinäisten ja Pietniemen kautta. Itä-Porin ilta- ja viikonloppuliikennettä hoitanut 6K-linja jaetaan kahdeksi pienemmäksi linjaksi ja lenkiksi.

Erityisesti iäkkäiden keskuudessa suosituksia tullut keskustan palvelulinja saa seurakseen neljä uutta palvelulinjaa: Väinölän, Ruosniemen, Pormestarinluodon ja Vähärauman palvelulinjat.

Uudet aikataulut tulevat voimaan 11. elokuuta.

Jukka Vilponiemi

 

3.8.2010 13:58

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva