Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Komeita mitalikaaria

Kuva: Komeita mitalikaaria

Suomen urheiluliiton tavoite yleisurheilun Barcelonan EM-kisoista oli mahtipontisesti kolme mitalia sekä neljä pistesijaa. Kun saalis lopulta oli yksi mitali sekä neljä pistesijaa, niin ei äkkiä katsoen tavoitteesta paljon jääty. Tosin kahden mitalin alijäämä on melkoinen. Koska ainoan mitalin tuoja oli sellainen, jolta sitä odotettiin jopa vähimmäissuorituksena. Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki heitti pronssille tuloksella 86,57 ja se oli jopa yllätys, että sillä pronssille jäätiin.

Keihään kultaa heitti Norjan Andreas Thorkildsen, jonka kanttia suurkilpailuissa ei voi kuin ihailla. Kun saksalainen vasenkätinen Matthias De Zordo kiskaisi ensimmäisellään haamukaaren 86,22, niin Andreas pisti 10 senttiä paremmaksi. Tästä De Zordo innostui ja paransi hopeatuloksen 87,81, niin Thorkildsen heitti kultamitaliheiton 88,37. Kyllä norskin hermot ovat terästä. Enää ei pitemmälle tarvinnut heittää. Mikäli Matthias olisi taas mennyt ohi, niin kaipa Andreas oli tarpeen vaatiessa kiskaissut vielä lisää? Enää ei tarvinnut!

De Zordo taitaa olla ensimmäinen vasenkätinen heittäjä, joka on näin pitkälle kiskaissut arvokisoissa? Lisäksi kuulemma stadionilla pyörivät tuulet suosivat vasenkätistä heittäjää. No, mene ja tiedä.

Pitkämäki sai ryhtiä vasta kahteen viimeiseen heittoonsa, mutta tulos oli jopa hyvä. Sillä normaalisti voitetaan tämän kauden kisat.
Silti jotain voimaa täytyy mennä siihen, kun kiskaisun jälkeen kieritään maassa. Saman tekee Hannu Kankaan toinen valmennettava Teemu Wirkkala. Teemu oli viides, mutta hänelle heikolla tuloksella 81,76.

Sekä Thorkildsen sekä De Zordo seurasivat heittoaan pystyssä päin. Siinäkö se ero sitten syntyy?

Keihään mitalitulokset olivat kovia, mutta pisteelle pääsi alle kasikymppisellä.

Yllätyspisteitä
Tuskinpa kukaan ennakkoon olisi osannut povata pisteille Wirkkalan lisäksi sinne yltäneitä. Suomen kisojen ensimmäisen pistesijan hankki naisten moukarissa Merja Korpela ollen kahdeksas. Toinen vähintään yhtä suuri yllättäjä oli pituudessa seitsemänneksi ponnistanut Lauttakylän Lujan Petteri Lax. Petterin tulos 796 syntyi ensimmäisellä hypyllä ja loput viisi olivat enemmän tai vähemmän yliastuttuja, mutta pitkiä olivat.

Neljännen pistesijamme hankki miesten pikaviestijoukkue Hannu Ali-Huokuna, Joni Rautanen, Jonathan Åstrand ja Hannu Hämäläinen seitsemännellä sijalla ja tekivät kaiken lisäksi uuden Suomen ennätyksen 39,29.

Etukäteen pisteille odotettiin esimerkiksi Tommi Evilää, Jukka Keskisaloa, Olli-Pekka Karjalaista ja Jarkko Kinnusta. Keskisalo jäi pois kisoista ja Kinnunen taisteli kuin leijona, mutta 45 kilometrin kohdalla katse oli tyhjä ja mies pakotettiin lopettamaan ihmisrääkkinsä.

Eniten ennen kisoja uhosi Evilä ja totesi vielä karsinnan jälkeen, että nyt on menty vasta pyöröovista sisään. Mutta niin vain kävi, että finaalissa ovimies paiskasi Evilän pihalle ja kymmenes sija tuloksella 791 oli huikea pettymys. Ei ollut sanojensa mittainen mies. Uhoaminen jäi ikään kuin päälle, lopputulos oli huono ja varsinkin häviäminen Laxille rassasi varmasti

Lue loput Jarmo Liuhalan kiikaroinneista tiistain lehdestä. 

3.8.2010 08:58

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva