Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Finncomm lopettaa Porissa - Blue1 yksi mahdollisista korvaajista

Finncomm Airlinesin varmistettua maanantaina lopettavansa mm. Porin ja Helsingin väliset lennot on Satakunnassa ryhdytty täysillä neuvottelemaan korvaavien lentojen aloittamisesta mahdollisimman nopeasti. Satakuntaliiton maakuntajohtajan Pertti Rajalan mukaan ensisijaisena tavoitteena on saada reitille operaattori, joka lentää markkinaehtoisesti: joko Blue1 tai Finnair.

 

Finncommin eilinen ilmoitus ei tullut Rajalalle yllätyksensä, sillä tilanne on ollut nähtävissä jo keväästä asti.

- Myönteistä on se, että lentoyhtiö Blue1 ilmoitti olevansa valmis tutkimaan lentojen aloittamista niille maakuntakentille, joilta Finncomm nyt vetäytyy, Rajala sanoi.

Finncomm ilmoitti lopettavansa lennot Helsingistä Poriin ja Seinäjoelle heti sekä Jyväskylään elokuun puolivälissä. SAS-konserniin kuuluva Blue1 on STT:n mukaan kiinnostunut kyseisistä maakuntakentistä, mutta se vaatisi yhtiön mukaan tukea seutukunnilta ja elinkeinoelämältä.

Satakuntaliitto, Porin kaupunki, Posek ja Satakunnan kauppakamari ovat yhteistyössä selvittäneet pitkin kevättä Porin lentojen jatkamista.

- Nyt tavoitteemme on saada 2-3 viikossa selville, voidaanko reittilentoja jatkaa Blue1:n tai Finnairin koneilla. Selvää on kuitenkin, että lentoihin tulee nyt 2-3 kuukauden katkos, sillä asioiden järjestely vie aina aikansa, vaikka päätös lentojen aloittamisesta tehtäisiin heti.
Suoraa taloudellista tukea ei nelikko voi Rajalan mukaan lentoyhtiöille antaa, mutta Satakunta siiville -markkinointikampanjaa voidaan jatkaa ja tukea uuden operaattorin markkinointia.

Myös Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen ilmoitti eilen, että Porin kaupunki on edelleen valmis panostamaan lentoyhteyden markkinointikampanjaan heti kun lentojen jatkuminen uuden toimijan kanssa on varmistunut.

Jukka Vilponiemi

Lue koko juttu tiistain lehdestä!

3.8.2010 09:05

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva