Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ansa on viritetty

Kuva: Ansa on viritetty

Kauhuhenkinen alku lupailee paljon Porin Ylioppilasteatterin ja Pajurannan Kesäteatterin yhteisproduktiosta, rikosjännäri Ansasta. Kyseessä on perinteisestä kesäteatteritarjonnasta jo aiheensa ja tyylilajinsakin vuoksi jyrkästi poikkeava teos.

Hämärtyvä yö toimii oivana tehosteena vain yönäytöksinä esitettävässä näytelmässä ja Pajutilan oksisto valoineen saa ympäristön näyttämään epätodelliselta.

Ohjaaja Anne Mäkinen on luonut kauhuhenkiseen miljööseen istuvia kohtauksia, joista osa todella nostaa katsojan selkäkarvat pystyyn.

Tarina lähtee liikkeelle Daniel Linbergin, Harri Joensuu havaitessa katuvana kymmenen päivää riidan jälkeen palaavan vaimonsa Camillan, Aino Rosenholm, olevan väärä henkilö. Tapaukseen sekaantuvat niin poliisi, pappi kuin sairaanhoitajakin ja johtolankoja tiputellaan yleisölle tarinan varrella.

Alkukankeus vaivaa lähes kaikkia henkilöhahmoja, mutta näytelmän edetessä rentoutta ja vapautumista esiintymiseen ilmaantuu.
Heti ensihetkestä rentoutta on oikeastaan vain Taiteilija Rissasessa, Urho Johima, joka tekeekin hyvin luonnollisen roolisuorituksen. Komiikkaakin on saatu näytelmään sopimaan. Heitot ovat toimivia ja yleisön aliarvioimiseen ei sorruta.

Sellomusiikki on oivallinen ja paikoin karmivakin elementti dekkarimaiseen jännitystarinaan, jossa mahdoton osoittautuu mahdolliseksi.
Aivan pienten lasten kera Ansaa ei kannata lähteä katsastamaan, sillä pimeydessä esitetty näytelmä voi tuntua liiankin jännittävältä.
Käsikirjoitukseltaan Ansa on erinomainen näytelmä. Juoni pitää katsojaa otteessaan loppuhetkille saakka ja onnistuu yllättämään kokeneenkin dekkariharrastajan vielä viimeisten repliikkien aikana, jolloin kaikki loksahtaa kohdalleen.

Sanna Heinonen

3.8.2010 09:02

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva