Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Satakunta yhteistyössä Unicefin avuksi

Kuva: Satakunta yhteistyössä Unicefin avuksi

Satakunta on ensi vuonna Unicef-maakunta. Tulevan maakuntakumppanuusvuoden tarkoituksena on tehdä lasten oikeudet tutuiksi ja yltää keräystavoitteeseen: 1,5 euroa per maakunnan asukas. Teemavuodesta halutaan tehdä koko Satakunnan yhdistävä asia, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua. Erityiseksi avustuskohteeksi on valittu kouluoloja parantava Unicefin Schools for Africa -projekti.

Unicefin, Satakuntaliiton, kuntien ja toimijoiden välisenä linkkinä sekä teemavuoden koordinaattorina toimii Susanna Haltsonen.

- Tavoitteena on taata kaikille lapsille hyvä tulevaisuus ja samat edellytykset koulunkäyntiin. Esimerkiksi kouluissa olevat vessat ja pulpetit ovat meille perussettiä, mutta toisille eivät, sanoo Haltsonen.

Teemavuoteen haetaan jo tässä vaiheessa mukaan yhteistyökumppaneita ja kummeja. Mukaan kaivataan sekä yksityishenkilöitä että kuntia, järjestöjä, yhdistyksiä ja yrityksiä.

Kummeiksi haetaan erityisesti tunnettuja kasvoja urheilun ja kulttuurin saralta. Sponsoriksi tai tukijaksi voi päästä kuka tahansa.
- Yhteistyötekijöitä haetaan kaikista kunnista, eikä vain esimerkiksi Pori-keskeisesti. Tavoitteena on tehdä asioita yhdessä ilman kuntarajoja. Toivottavasti tästä saataisi aikaan myös jatkumo asian tiimoilta, ettei projekti jäisi vain yhdeksi pyyhkäisyksi, kannustaa Haltsonen.

Maakuntajohtaja Pertti Rajala näkee teemavuoden oivana tilaisuutena toteuttaa myös maakuntaohjelman tavoitteita.

- Meillä on visio Satakunnasta energisenä yhteistyön maakuntana. Tämä on konkreettinen väline maakunnan sisäisen yhteistyön parantamiseen, pohtii Rajala.

Rajala näkee teemavuoden olevan eettisyyden lisäksi maakunnalle myös imagollisesti tärkeä mahdollisuus.

Kummilista on jo tässä vaiheessa kerännyt mielenkiintoisia nimiä Jorma Uotisesta Tapio Liinojaan.
Ensimmäisten kummien joukossa on myös FC Jazz 03 -juniorijoukkue. FC Jazzin puheenjohtaja Tomi Leivo-Jokimäki kertoo tarttuneensa puhelimeen heti asiasta kuultuaan.

- 03-syntyneiden joukkue on mielestäni sopiva kummiryhmä, sillä he menevät itsekin viikon päästä ensimmäistä kertaa kouluun, sanoo Leivo-Jokimäki.

Hän toivoo lasten saavan kummiuden myötä perspektiiviä ympäröivän maailman erilaisuudesta. FC Jazz tulee edistämään kummiutta muun muassa Pori Cup -turnauksessa ja osallistumaan teemavuoteen mahdollisten päiväkoti- ja koulukierrosten muodossa.

- Esimerkiksi Afrikassa osa ei pelaa futista pallolla, vaan vaikka sukkamytyllä. Toivottavasti lapset oppivat hahmottamaan, että kaikilla ei välttämättä ole asiat yhtä hyvin kuin meillä, Leivo-Jokimäki kertoo.

Käsityötaitoiset voivat osallistua teemavuoden toimintaan hakemalla Unicefin Porin toimistosta ohjeet Anna ja Toivo -nukkejen tekemiseen. Valmistettuja nukkeja voi adoptoida vähintään 20 euron hintaan.

- Foorumi on vapaa ja otamme vastaan kaiken avun ja tiedon mahdollisista auttajista. Nukketalkoisiin voi osallistua kuka tahansa, kannustaa Susanna Haltsonen.

Tuomas Bärlund

3.8.2010 09:01

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva