Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Huh hellettä!

Kuva: Huh hellettä!

Tänä kesänä on saatu nauttia/kärsiä todella helteisistä ilmoista. Sanovat, että tämä kaikki on vain merkkinä siitä, että ilmaston lämpiäminen täällä noin yleensäkin on tosiasia. Uskotaan pois ja haetaan väitettä varmistamaan vielä sopivia esimerkkejäkin. Sellainen olisi vaikkapa Muhammedin opin leviäminen yhä pohjoisemmaksi, kun tiettävästi pohjoisin moskeija on jo Oulussa. Jos siitä vielä ylemmäksi niitä rakentelevat, niin taitavatpa saada kimppuunsa Lapin noidat ja seidat.

Suomalainen taitaa olla sellainen, että sopivaa säätä meille ei löydy. Jos emme palele tai hikoile liikaa, niin aina äärisäistä joku laskutaitoinen löytää valittamisen aihetta. Eikä minun ymmärtääkseni välttämättä aina turhaankaan. Viime talven pitkät pakkaset nostivat sähkölaskua ainakin siellä, missä lämmintä tehtiin sähköllä. Ja nyt tämä ennätyspitkä hellejakso nostaa sähkölaskua ainakin siellä, missä joudutaan viilentämään ilmaa ihmisille ja elintarvikkeille sopivammaksi.

Ehkäpä nämä kovin lämpöiset ilmat opettavat meitä antamaan arvoa esi-isiemme ja -äitiemme viisaudelle. Eli kalat piti suolata, liha palvata, juotavaksi piti leiliin ottaa heinäntekoon tai kuokkamaalle piimää, laittaa kala ja liha ruistaikinakuoreen ja uunissa paistumaan kalakukkona retkievääksi jne. Tällaisiin elämän opettamiin taitoihin ei Venäjän terveysviranomainenkaan olisi pystynyt pukinsorkkaansa laittamaan. Jos meinaan niitä olisi naapurin puolelle kaupattavaksi tarjottu.

Ja mitä muuten tulee naapurimme käsityksiin kyvystämme hoitaa vanhuksia ja pitää paikat terveellisen siisteinä, niin suotta niistä on tässä sen enempää puhua. Käydään kysymässä Karjalan laulumailla retkeilleiltä ystäviltä ja uskotaan, mitä kertovat.
                        
Alkavat olla käsillä ne ajat, jolloin viimeistään demarienkin on löydettävä ehdokkaat, joista valita ehdokkaat eduskuntavaaleihin. Puoluejohto kylläkin haeskelee jo sopivaa presidenttiehdokastakin meille. Mikäs siinä, kunhan nyt vähentyneet voimavaramme ja kiinnostuksemme suunnataan tässä vaiheessa enempi tuonne Arkadianmäelle kuin Mäntyniemeen.

Vaan onpa jo tähänastinen ehkäpä puuhasteluksi määriteltävä pressaehdokkaan haeskelukin pelästyttänyt ainakin kepun. Eräskin kepulainen pakinan vääntäjä oli laitettu tai laittautunut asialle ampumaan alas Lasse Lehtisen presidenttiehdokkuus. Lasse ei sen paremmin kuin kukaan muukaan ainakaan vielä ole minkään sortin ehdokas, mutta siihen tehtävään mahdollisesti aikovista hänet on kepussa arvioitu jo alas ampumisen väärtiksi. Sai siinä samassa tulituksessa tosin hauleja pintaansa Heinäluomakin.

Meillä Suomessa on tapana ollut laatia listoja ihmisistä joko luettavaksi tai kätkettäväksi. Liisan listan muistamme eduskunnasta, Tiitisen listasta oletetaan enemmän kuin tiedetään ja nyt on tulossa arvuuteltavaksi Korhosen lista.

Kepun ent. puoluesihteeri Korhonen on sanonut kirjoittavansa muistelmiaan ja kertovansa silloin totuuden sanoja mm. vaalirahoituksesta. Mutta muutamat nimet hän ilmoittaa paljastavansa vasta sitten, kun nämä eivät enää ole mukana politiikassa. On siis syntymässä yksi mielenkiintoinen lista lisää – Korhosen lista.

Ja nyt, kuten sanottu ja kirjoitettu, on puoluejohtomme keräämässä listaa seuraavaksi presidentiksemme tarjottavista ihmisistä. Muutamia nimiäkin on jo väläytelty, oletettavasti ja ehkäpä kohteeltaan kysymättä. Sopivaa jatkoa sille listalle voisi löytyä muutamien edellisten pressavaalien ehdokasehdokkaistamme.

Kokoomuksen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Katainen viime mainitun tehtävänsä mukaisesti on esitellyt syksyllä eduskunnan syyniin tulevan hallituksen budjettiesityksen. Noin yleisesti arvioiden siinä kansa saa sitä mitä on tilannutkin. Tilatessaan äänestäjät eivät tosin tainneet ihan loppuun asti ajatella sitä, että tilauksen toimittaja on porvarihallitus.

Harmaasta taloudesta on puhuttu pitkään ja ilmeisen yksimielisesti todettu, että eroon siitä pitää päästä. Rakennuspuolella ilmiö on räikein eikä tuntematon muuallakaan. Harmaa talous on turhankin kaunis sana veronkierrolle, talousrikollisuudelle yms. Sen nujertamiseen laitettu euro tulisi taatusti kahtena takaisin. Onko nyt sitten tulkittava sillä tavalla, että tämä Minkkimarin hallitus nimenomaan suosii talousrikollisuutta koskapa ei laita lisää rahaa sen kitkemiseen.

Ja siunatuksi lopuksi tähän vielä hallituksen aluepolitiikan kukkanen. Merenkulkumme ydintoiminnot aiotaan keskittää Rovaniemelle! Helsingin Sanomat kirjoitti, että samalta tuntuisi, jos saamelaiskäräjät sijoitettaisiin Sastamalaan. Sitä esitystä kannattaisin!

Timo Roos

3.8.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva