Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Suomi Areena: Kiviniemi hermostui Urpilaisen väitteistä

Kuva: Suomi Areena: Kiviniemi hermostui Urpilaisen väitteistä

Porin Suomi Areenalla pidetyssä puoluejohtajien keskustelussa keskiviikkona saatiin kuin saatiinkin pääministeri Mari Kiviniemen (kesk) ja oppositiojohtaja Jutta Urpilaisen (sd) välinen yhteenotto, kun Kiviniemi hermostui Urpilaisen väitteestä, että hallitusta johtaa todellisuudessa kokoomus eikä pääministeripuolue keskusta.

Kuva: Pääministeri Mari Kiviniemi (vasemmalla) ja SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ottivat keskiviikkona yhteen Suomi Areenalla Porissa. Oikealla vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki.

Urpilainen totesi moneen kertaa painokkaasti, että kokoomus ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen johtavat erityisesti hallituksen talous- ja veropolitiikkaa mm. viemällä Suomea kohti tasaveroa ja suosimalla kaikkein parempituloisia.

Keskustaa on hyvitelty Urpilaisen mukaan antamalla maanviljelijöille verohelpotuksia.

Pääministeri Kiviniemi hermostui Urpilaisen väitteistä selvästi, ja hän vastasi, että kyllä veropolitiikassa näkyy nimenomaan keskustan jälki esimerkiksi arvonlisäveron alennuksen muodossa.

Kokoomusjohtaja Katainen tyytyi tässä yhteydessä kiusoittelemaan Urpilaista vihan kylväjäksi.

Muuten varsin laimeassa keskustelussa puoluejohtajat eivät juurikaan saaneet pesäeroa tosistaan. Kinaa käytiin jonkin verran eläkepolitiikasta ja homoavioliittoja koskevasta lainsäädännöstä sekä ulkomaalaispolitiikasta.

Mari Kiviniemi syytteli sosialidemokraatteja rasismin kanssa flirttailusta, kun puolueen johto alkukesästä vaati hillitsemään työperäistä maahanmuuttoa. Urpilainen puolestaan ihmetteli nyt Kiviniemen puheita.

- Onko se rasismin kanssa flirttailua, jos halutaan hillitä ulkomaalaisten palkkaamista niille aloille, joilla Suomessa  jo olevat kärsivät suurtyöttömyydestä, Urpilainen kyseli.

Kolmen suuren puolueen johtajat olivat yhtä mieltä siitä, että ensi kevään eduskuntavaalien tulos ratkaisee, mitkä puolueet muodostavat seuraavan hallituksen.

Jukka Vilponiemi

21.7.2010 18:10

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva