Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SuPerin selvitys: Panostukset mielenterveystyöhön lääke syrjäytymiseen

Kuva: SuPerin selvitys: Panostukset mielenterveystyöhön lääke syrjäytymiseen

STTK:laisen Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin selvityksen mukaan vakava sairastuminen, huoli toimeentulosta, rikollisuus sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuus huolestuttavat suomalaisia eniten. Kaksi kolmesta vastaajasta näkee lisäpanostukset mielenterveystyöhön tehokkaimpana keinona vähentää syrjäytymistä. Selvitys julkistettiin keskiviikkona Porin Suomi Areenalla.

Kyselyyn vastanneista kaksi kolmesta näkee lisäpanostukset mielenterveystyöhön tehokkaimpana keinona vähentää syrjäytymistä. 60 prosentin mukaan sosiaali- ja terveyspalvelujen turvaaminen on merkittävä tekijä syrjäytymisen ehkäisemisessä.

Muita keskeisiä keinoja ovat vaikeissa elämäntilanteissa olevien erityinen tukeminen sekä tiukka puuttuminen työpaikka- ja koulukiusaamiseen.

Vastaajista 43 prosenttia on huolissaan vakavasta sairastumisesta, 39 prosenttia taloudellisesta toimeentulosta, lähes yhtä usea rikollisuudesta ja kolmannes sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuudesta.

Yli puolet alle 25-vuotiaista on huolissaan taloudellisesta toimeentulostaan. Syrjäytymisuhkaa kokevat ovat keskimääräistä huolestuneempia useista asioista. Huoli työpaikasta ja taloudellisesta toimeentulosta on silmiinpistävää (72 prosenttia). Myös huoli yksinäisyydestä (34 prosenttia) ja näköalattomuudesta (34 prosenttia) ovat huomattavasti yleisempiä kuin niillä, jotka eivät koe syrjäytymisriskiä.

Päihteiden väärinkäyttö, mielenterveysongelmat, eristäytyminen, työttömyys sekä katkenneet ihmissuhteet luonnehtivat suomalaisten mielestä kaikkein parhaiten syrjäytyneitä ihmisiä. Syrjäytymisriskiä kokevat eivät koe yhtä usein päihteiden väärinkäytön tai vähäisen halun kantaa vastuuta luonnehtivan syrjäytyneitä.

Syrjäytymisriskiä kokevat, työelämässä olevat suhtautuvat keskimääräistä huomattavasti pessimistisemmin mahdollisuuksiinsa työllistyä vastaavasti, mikäli jäisivät työttömäksi nykyisestä toimestaan. 57 prosenttia syrjäytymisriskiä kokevista näkee työllistymisen jatkossa erittäin hankalaksi.

UA

21.7.2010 15:06

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva