Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Eurajoen mopokerho rakensi saunan mopon peräkärryyn

Kuva: Eurajoen mopokerho rakensi saunan mopon peräkärryyn

Syksyllä kymmenen vuotta täyttävältä Eurajoen mopokerholta eivät ideat lopu. Nyt on Lapin löylypäiville valmistumassa moposauna.
- Aina pitää keksiä jotain uutta, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Jari Syren.

 Moposaunaidean isä, kuumailmapallolentämistä harrastava Martti Andsten kertoo idean syntyneen siitä, kun joku pääsi Guinnesin ennätysten kirjaan saunomalla kuumailmapallossa 5 000 metrin korkeudessa.
- Ajattelin, että miksipä ei mopon perässä, kun siihen saa kuitenkin kärryn laittaa, kertoo Andsten.

Kaikki ei kuitenkaan käynyt niin kuin ennalta suunniteltiin. Moposaunassa ei voi olla ihmisiä mopolla ajettaessa, eikä saunominen ajettaessa muutenkaan olisi mahdollista, sillä korsteenista tulevat kipinät voisivat sytyttää tulipaloja.

Sauna kuitenkin rakennettiin maitokärryjen päälle ja viimeistään Lapin löylypäivillä se esitellään myös yleisölle. Eurajoen markkinoilla sauna ainakin lämpenee ja halukkaille tarjotaan mahdollisuus testata löylytkin.
- Pitäähän sitä markkinoille jotain säpinää saada, kun tv:stä tuttu Piiparinenkin tulee, kertoo Syren.

Niin kuin ymmärtää saattaa, ei maitokärryihin sauna voi mikään iso olla, mutta mopokerholaiset vakuuttavat sinne yhden henkilön sopivan.

Lauteet ovat pienen saunajakkaran kokoiset ja kiukaan tekee lappilainen kiuasfirma Narvi mittatilaustyönä.
- Kun Narvilta kysyttiin kiukaan saamisesta, sieltä vastattiin, että ilman muuta he tekevät sen, kertoo Andsten.

Syren kertoo yhdistyksen yhtenä tarkoituksena olevan Eurajoen kunnan mainostaminen. Huomiota onkin herättänyt muualla aikaisemmin valmistettu mopedin perävaunu, jossa mainostetaan kunnan palveluja.

- Tämä on vuorovaikutteista toimintaa. Kunta tarjoaa meille mahdollisuuden toimia ja me pidämme kuntaa näkyvissä. Saunaankin olisimme laittaneet oven päälle kunnan vaakunan, mutta emme saaneet lupaa, kertoo Syren.

Poikaviikareiden kanssa mopojen kunnostamisesta ja mäkiautojen rakentamisesta alkanut yhdistys on laajentanut vuosien varrella toimintaansa myös hyväntekeväisyyteen.
Erilaisten tempausten avulla yhdistys on hankkinut muun muassa liikuntaradan keskustan koululle ja kuntoiluvälineitä vanhustentaloon.

Eurajoen mopokerho polkaisi Eurajoella liikkeelle myös vanhusten ulkoiluttamisen, joka on levinnyt nyt myös Raumalle ja Rauman kaupunginhallitus on haastanut edelleen Porin kaupunginhallituksen mukaan vastaavan toiminnan käynnistämiseen.

Viime vuonna mopokerho nousi ensimmäistä kertaa Eurajoen markkinoilla lavalle omalla kuorollaan. Esityksen piti jäädä ainutkertaiseksi, mutta sen jälkeen esiintymistilauksia on tullut niin paljon, että tuottaa jo ajankäyttöongelmia.

Kesän aikana Eurajoen mopokerho esittelee toimintaansa ainakin Raumanseudun käsityöperinneviikolla Käden taidot, Miehen tuunattu kakspyöräunelma -näyttelyssä Lavilan makasiinilla, Rauman Pitsiviikolla, pitsiyön tapahtumassa, Lapin Löylypäivillä, Kartanon Suviehtoossa ja Volttitalon pihalla Eurajoen markkinoiden yhteydessä sekä Hevoskynnön Suomenmestaruuskilpailuissa Eurajoen Vuojoella.

Syren kertoo esiintymisiä alkavan olemaan jo niin paljon, etteivät 44 jäsenen yhdistyksen rahkeet enää enempään riittäisikään.
Muun toiminnan ohella mopedien kunnostaminen poikien kanssa ei silti ole jäänyt taka-alalle. Viime talvikauden aikana kunnostettiin kymmenkunta mopedia ja koko historian aikana läpi on mennyt 114 mopedia.

Jouko Veijonaho

15.7.2010 16:41

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva