Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SDP:n presidenttikysely jatkuu Porissa

SDP:n kesäkiertueella tehtävän presidenttikyselyn ensimmäiset tulokset on julkistettu. Esille ovat nousseet mm. Lasse Lehtisen, Eero Heinäluoman ja Raimo Sailaksen nimet.

Kyselyä jatketaan kiertueella Suomen kesätapahtumissa. Seuraavaksi mielipiteensä voi ilmaista Suomi-Areenassa Porissa keskiviikkona 21. ja torstaina 22. heinäkuuta.

 

Tulokset julkistetaan SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa 23.-24. elokuuta Tampereella.

Puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Backman huomauttaa, että esille voi tulla vielä yllättäviäkin nimiä.

– Presidenttiehdokkaiden suosiomittausten kärkeen on noustu aiemminkin vasta myöhäisemmässä vaiheessa. Näin tapahtui myös niin Tarja Halosen kuin Martti Ahtisaarenkin osalta. Esimerkiksi Ahtisaarta esitti presidenttiehdokkaaksi ensimmäisenä julkisesti Hesarin yleisönosaston kirjoituksessaan Kerimäen kirkkoherra.

Kansalta kysytään, kuka olisi sopiva henkilö edustamaan kansaa ja toimimaan SDP:n presidenttiehdokkaana.

Kyselyssä haetaan myös sopivaa henkilöä Mauno Koiviston, Martti Ahtisaaren ja Tarja Halosen työn jatkajaksi tasavallan presidenttinä.

Backman näkee tähänastisissa vastauksissa kolme eri profiilia.

Ensimmäiseen, kansakuntaa kokoavien arvojohtajien haloslaiseen profiiliin voi lukea puoluejohtaja Jutta Urpilaisen sekä kirkonmiehen ja puolueen varapuheenjohtajan Ilkka Kantolan.

Toisen ryhmän muodostavat kansakuntaa uudistavat muutosjohtajat. Näihin ahtisaarelaisiin voi lukea kirjailijan ja entisen europarlamentaarikon Lasse Lehtisen sekä puoluesihteeri Mikael Jungnerin.

Kolmantena profiilina voi nähdä kansakunnan etuja puolustavat talousmiehet. Näitä koivistolaisia ovat eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja entinen valtiovarainministeri Eero Heinäluoma ja valtiovarainministeriön valtiosihteeri Raimo Sailas, Backman kuvaili ensimmäisiä tuloksia.

– Myös Paavo Lipposen ja Erkki Tuomiojan nimet tulivat kyselyssä esille, mutta he ovat julkisuudessa erikseen useaan otteeseen kieltäytyneet presidenttiehdokkuudesta, Backman selvittää.

UP/UA

9.7.2010 09:28

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva