Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Toinen tekee historiaa

Kuva: Toinen tekee historiaa

Monet tuulettivat Saksan ja Espanjan välistä välierää ikään kuin Etelä-Afrikan MM-kisojen moraalisena loppuotteluna. Tuo välierä oli kaikkea muuta kuin oletetun loppuottelun arvoinen. Tämä johtui siitä, että Saksa ei oikeastaan missään vaiheessa pystynyt pistämään Espanjalle hanttiin. Tähän mennessä melkoisesti maaleja latonut Saksa on toki yllättänyt positiivisesti, mutta Espanjan käsittelyssä sen taso sekä altavastaajan asema tuli selkeällä tavalla esiin.

Sunnuntain finaalissa ovat vastakkain Hollanti sekä Espanja. Ensin mainittu on kotijoukkue, joten Hollanti nähtäneen tutuissa oranssipaidoissaan ja Espanja luultavasti tulee Johannesburgin Soccer City-stadionilla pelaamaan sinisessä peliasussa?

Tässä käydään nyt välieräottelujen tuntoja läpi, sillä niissä oli mukana kolme Euroopan maata sekä Uruguay ainoana Etelä-Amerikan maana. Yllätykset ovat seuranneet toistaan ja tuskinpa moni ennen kisojen alkua uskoi finaalissa pelaavan Hollannin sekä Espanjan – ainakaan sen jälkeen kun Espanja hävisi alkulohkon avausottelunsa Sveitsille. Hollanti puolestaan on edennyt kuin varkain – ilman tappioita – finaaliin, jossa se järkytyksekseen taitaa kokea ensimmäisen tappionsa näissä kisoissa. Kieltämättä se tulisi arkaan paikkaan.

Se kuitenkin on etukäteen varma, että voitti MM-tittelin kumpi maa tahansa, niin MM-kisojen historiaa tehdään, koska kumpikaan ei ole aikaisemmin titteliä voittanut. Hollanti on ollut kahdesti finaalin häviävä osapuoli, mutta Espanjan paras saavutus on vuoden 1950 kisojen neljäs sija.

MM-kisojen kahdeksas maa saadaan historian lehdille. Onko mestari Vicente del Bosquen valmentama Espanja vaiko Bert van Marwijkin valmentama Hollanti (Alankomaat), kas siinä pulma!

Vastaus kysymykseen tulee kuin apteekin hyllyltä (ei tosin Siikaisten) sunnuntai-iltana noin kello 23.30 aikoihin.


Tiukat välierät
Hollanti pelasi välieränsä Uruguayta vastaan ja voitti 3-2. Hollannin maalintekijät olivat uransa näihin kisoihin lopettava Giovanni van Bronckhorst, Wesley Sneijder ja Arjen Robben. Uruguayn tasoitusmaalin 1-1 teki Diego Forlán ja lohdutusmaalin 90+2 minuutilla Maxi Pereira.

Hämmästyttävintä tässä ottelussa oli, että sen tuomitsi jo viidennen ottelunsa kisoissa tuominnut Ravshan Irmatov, Uzbekistan. Tämä pistää ihmettelemään, milloin suomipoika tuomitsee MM-kisoissa. Toki Satakunnan edustaja Tapio Yli-Karro oli vuoden 1994 USAn kisoissa rajamiehenä (nykyisin avustava erotuomari). Kukaan muu suomalainen ei olekaan tuomarihommissa ollut mukana miesten jalkapallon MM-kisoissa.

Hollannin Sneijder sekä Robben eivät ole vaatimattomuudella pilattuja. Oikeastaan jää hämmästelemään miten Robben pystyy tällä tasolla tekemään maaleja. Mies on umpivasuri ja hänellä oikea jalka on mukana pelkästään tukijalkana. Robben ei ammu oikeallaan, vaan pyrkii keskelle ja lataamaan vasurillaan. Luulisi sen olevan helppokin estää, mutta ei vaan. Tosin Espanja tietää homman ja Robben joutuu yrittämään myös sillä suklaajalallaan. Ei muuten onnistu.

Välierän huikein hetki oli kun Uruguayn Martin Caceras veti saksipotkunsa suoraan päin Demy de Zeeuwin näköä.
Uskokaa tai älkää, näin tuossa tilanteessa omasta mielestäni selvästi sen, että de Zeeuwin yläproteesi lensi ilmassa. Eihän se voi olla mahdollista, mutta siltä se vaikutti.

Lue loput Jarmo Liuhalan kiikaroinneista ja huomioista perjantain lehdestä!

9.7.2010 18:06

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva