Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Draamaa ja rytinää

Kuva: Draamaa ja rytinää

Jääkiekon SM-liigan viime kaudella markkinoima iskulause tuli todelliseen käyttöön jalkapallon MM-kisojen puolivälieräotteluissa. Niissä todella nähtiin draamaa ja valmentajarintamalla syntyi sitten rytinää.
Vielä ennen puolivälieriä näytti siltä, että jalkapallon valtikka on siirtynyt Etelä-Amerikkaan, sillä kahdeksan parhaan joukossa oli peräti neljä niin kutsuttua latinomaata, vain kolme Euroopasta sekä yksi Afrikan Tähti. Puolivälieräpelien jälkeen tiimalasi kääntyi ja nyt kun edessä ovat välierät, on yhä mukana kolme Euroopan maata sekä vain yksi maa Etelä-Amerikasta. Sekin suureksi yllätykseksi on Uruguay.

Euroopan huipuista Saksa passitti kotimatkalle Argentiinan ja samalla vaihtoon menee valmentaja Diego Armando Maradona. Hollanti puolestaan teki tempun Brasilialle ja vaihtoon menee valmentaja Carlos Dunga. Espanja pudotti erittäin värikkäiden vaiheiden jälkeen Paraguayn – pelissä nähtiin yksi hylätty rankkarimaali, yksi epäonnistunut rangaistuspotku ja peräti kolme tolppalaukausta. Lopulta kuitenkin maalikuninkuutta jahtaava David Villa pisti voittomaalin sisään kahden tolpan kautta ja vasta pelin 83. minuutilla.

Oma lukunsa on Saksa, joka näytti Argentiinalle närhen munat. Taivaanrannan maalari Maradona osoittautui juuri sellaiseksi valmentajaksi kuin ennakoitiin. Diego luotti Lionel Messin voittavan yksin MM-tittelin ja unohti, että ryhmässä olisivat olleet myös Gonzalo Higuain sekä penkkimies Diego Milito. Messi jäi ilman maalin maalia turnauksessa ja pääosin juuri siksi, ettei pelannut tarpeeksi ylhäällä. Nyt Joachim Löwin Saksa oli yllättävänkin helpon tehtävän edessä ja ei tuntenut tuskaa, vaan upotti diegot maalein 4-0.

Uruguayn Luis Suarez otti niin kutsutusti huipputorjunnan oikeaan paikkaan, vaikka ei maalivahti ole. Se torjunta tiesi paikkansa, sillä lopulta Ghana putosi rankkareilla. Eivät olleet Afrikan maiden kisat.

Lue loput Jarmo Liuhalan kiikaroinneista ja MM-pohdinnoista tiistain lehdestä!

6.7.2010 08:59

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva