Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Työleiriläiset käyvät jälleen pujon kimppuun

Kuva: Työleiriläiset käyvät jälleen pujon kimppuun

Nuori Pori 2100 ry järjestää Porissa jo perinteikkään kansainvälisen työleirin, jonka aikana pujolle on tarkoitus antaa kyytiä. Jo vuodesta 2005 järjestetty leiri tuo Poriin nuoria vieraita muun muassa Saksasta, Slovakiasta, Etelä-Koreasta ja Espanjasta. Leiri kestää 11. heinäkuuta saakka.

Toiminnan tarkoituksena ei suinkaan ole kitkeä Porin kaikkia pujoja vaan näyttää esimerkkiä.
- Jokainen porilainen voi ottaa pujon käteen ja kitkeä elinympäristönsä puhtaaksi, kannustaa järjestäjän edustaja Aki Nummelin.

Porin puistotoimen Arja Korpela kertoo pujoa kitkettävän normaalin työn ohessa, mutta kaikkialle puistotoimen kädet eivät ulotu.
Porin seudun hengitysyhdistyksen toiminnanjohtaja Erja Laikio kertoo pujon olevan kaikkein kiusallisin kasvi hengityselinsairaille ja allergikoille.
- Pujo on periaatteessa turha kasvi, joten sen kitkeminen auttaa niitäkin jotka eivät tiedä olevansa pujolle allergisia. Sen siitepöly voi aiheuttaa sairaille kirvelyä, tukkoisuutta ja hengitysteiden ahtautumista, kertoo Laikio.

Laikio harmittelee, että pujosta eniten kärsivät, eli yhdistyksen jäsenet eivät voi osallistua kitkemiseen.

- Puistot ja kaupunkiympäristö ovat erittäin siistejä ja pujosta puhtaita, kiitos siitä puistotoimelle. Pujoa esiintyy runsaimmin uusilla asuinalueilla, joissa lapsetkin voivat helposti herkistyä sille, kertoo Laikio.

Pujo kukkii heinäkuusta elokuuhun, joten kitkentätyöt tapahtuvat kreivin aikaan. Työleirille osallistuvat saksalainen Janosch Lipp ja slovakialainen Elena Caniova opastavat, että pujo tulee poimia juurineen.

Ensimmäistä kertaa työleirillä ja Suomessa olevat leiriläiset kertovat suomalaisten ympäristövastuullisuuden tehneen vaikutuksen.

- Teemme työtä kahdeksan tuntia päivässä 12 päivän ajan. Tietysti aiomme myös kiertää Poria ja käydä pyöräilemässä sekä Yyterin rannalla. Ihmetystä on aiheuttanut kesäöiden kirkkaus, jonka takia ensimmäinen yö oli hieman vaikea, toteaa Janosch Lipp poimiessaan pujoa.

Pujotalkoiden ajankohdat löytyvät Ajassa-palstalta.

2.7.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva