Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauman satamassa odotetaan suurten investointien käynnistymistä

Kuva: Rauman satamassa odotetaan suurten investointien käynnistymistä

Rauman sataman suuret investointisuunnitelmat odottavat edelleen ratkaisuja niistä tehdyistä valituksista, mutta suunnittelutyötä toiminnan kehittämisestä viedään eteenpäin useilla rintamilla.

Satamaliikelaitoksen johtokunnan puheenjohtaja Kari Halminen kertoo nyt näyttävän siltä, että Petäjäksen ykkösvaiheen töihin päästäisiin käsiksi vuonna 2012. Samalle ajalle on osunut myös valtion suunnitelmat väylän syventämisestä.

- Petäjäksen louhiminen ja sataman laajentaminen sinne on satamalle tärkeä hanke. Se mahdollistaisi myös kilpailun lisäämisen operaattoreiden kesken, sanoo Halminen.

Halminen pitää väylän syventämistä tärkeänä, sillä sataman strategian mukaan Rauman satama halutaan pitää edelleen länsirannikon johtavana konttisatamana. Nyt yli puolet Länsi-Suomen konttiliikenteestä tapahtuu Rauman sataman kautta.

Kehittäminen edellyttää myös laiturialueen syventämistä, jotta isommat konttilaivat voisivat operoida Rauman satamasta.

Syksyllä tulee päätöksentekoon myös varaus sataman tulevasta laajennussuunnitelmasta. Halminen uskoo, että Saukot ovat jäämässä vaihtoehtojen ulkopuolelle, koska siellä rakentamisen neliöhinta tulisi suurimmaksi ja samalla menetettäisiin yksi väylä merelle.

- Näyttää siltä, että Järviluoto ja Hanskloppi nousevat todennäköisimmiksi laajennussuunniksi. Näitä molempia voitaisiin viedä eteenpäin vaiheittain, perustelee Halminen.

Vähäisenä ei Halminen pidä myöskään VR:n suunnitelmissa olevan koillisen logistiikkakeskuksen rakentamista Äyhön teollisuusalueelle.

Hiljaisen vuoden jälkeen satamaliikenne on lähtenyt jälleen kasvuun.

Satamassa ollaan varautumassa myös mahdolliseen EU:n kilpailulainsäännöstön muutokseen jonka mukaan kunnalliset liikelaitoksetkin tulisi yhtiöittää.

Jouko Veijonaho

29.6.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva