Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Gallian kukko kiekui

Kuva: Gallian kukko kiekui

Jalkapallon etukäteen suurin pieleen mennyt aavistus oli se, että pelaamalla tasapelin alkulohkon viimeisessä ottelussaan Meksiko ja Uruguay menevät molemmat jatkoon ja pudottavat varmuudella jatkossa Ranskan. Jopa kaikki veikkausyhtiöt olivat niin varmoja tasapelistä, että sen kerroin oli kaikilla kohteen pienin.

Uruguay ja Meksiko tiesivät varmuudella tasapelin merkityksen, mutta molemmat maat lähtivät MM-kisojen arvon mukaisesti hakemaan urheilullista ratkaisua ja todella pelaamaan voitosta.

Uruguay voitti ottelun 1-0 ja ensi jaksolla voittomaalin viimeisteli Luis Suarez. Mutta ei hätää, molemmat maat menivät silti jatkoon, sillä näiden kisojen häpeäpilkku, Ranska, tuo Gallian kukko, kiekaisi jälleen. Se meni häviämään päätösottelunsa Etelä-Afrikalle 1-2. Ranskalla oli voitolla sauma mennä jatkoon ja pelastaa edes jotain kunniastaan, mutta mainittavampaa menestystä pelikentällä esiintynyt Ranska tuhri tämän sauman.

Sikäli Ranskan päätösottelu nousee kisahistoriaan, että se pystyi tekemään jopa maalin. Tuon kisojen ainoan ranskalaismaalin viimeisteli Florent Malouda, josta tuli siis maansa maalikuningas yhdellä tehdyllä maalilla.

Kerrotaan, että kaiken pahan alku ja juuri oli se, että Raymond Domenech valitsi Ranskan avausotteluun Yoann Courcuffin ja jätti penkille juuri Maloudan. No, Etelä-Afrikkaa vastaan Courcuff näytti, miksi hänet avausotteluun valittiin. Mies hankki suoran punaisen kortin ja ulosajon jo pelin 25. minuutilla ja sen kisaisännät käyttivät hienosti edukseen. Tosin olivat silloin jo ottelun johdossa.
Jotenkin Courcuff oli valmentajansa näköinen pelaaja – kaikki mitä hän kentällä teki, meni pieleen!

Jarmo Liuhala

Kiikarointia kokonaisuudessaan perjantain Uudessa Ajassa

24.6.2010 15:40

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva