Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Perjantaina alkaa suuri tapahtuma

Kuva: Perjantaina alkaa suuri tapahtuma

Etelä-Afrikka on seuraavan kuukauden ajan erittäin monen urheilun sekä kulttuurin ystävän huomion kohteena – uskokaa tai älkää – heitäkin on. Tosin mieleeni palautuu muutaman vuoden takainen tilanne, jolloin sinfoniaorkesterin sellisti totesi – jopa ylpeänä – ettei hän tiedä urheilusta yhtään mitään eikä sitä paitsi haluakaan tietää. Silloin mietitytti, että jokainen tulkoon uskollaan autuaaksi, mutta missään nimessä eivät urheilu ja kulttuuri ole toisiaan pois sulkevia vaihtoehtoja. On ehkä hyvä tietää, että Porin Teatterissa on 313 istumapaikkaa ja luku on sama kuin Aku Ankan auton rekisterinumero.

Perjantaina alkavat siis jalkapallon MM-kisat Etelä-Afrikassa ja kyseessä on erittäin suuri urheilutapahtuma, jonka edelle voidaan laskea vain ja ainoastaan joka neljäs vuosi käytävät kesäolympialaiset.

Yksittäisten lajien MM-kisoista jalkapallon joka neljäs vuosi käytävät MM-kisat ovat varmuudella suurimmat, sillä jo pelkästään kisoihin pääsemiseen tarvitaan parin vuoden karsinnat ja niihin osallistuu peräti 203 FIFAn alaista itsenäistä valtiota. Tuon verran maailmassa on itsenäisiä valtioita – ainakin!

Joukkuelajeista jalkapallo on maailman vaikein laji. Miksi? No siksi, että se on lajeista liki ainoa, jota pelataan – rajaheittoja sekä maalivahtia lukuun ottamatta – pelkästään jaloin. Jokainen voi kokeilla ihan hyvikseen, kuinka paljon helpompaa on tehdä joku askare käsillään kuin se, että yrittää suoriutua hommasta pelkästään jalkavoimilla.

Tähän päättyy jonkinlainen alkujuonto siihen, mitä jalkapallon ystäville on tarjolla kuukauden ajan ja seuraavassa kerrotaan mitä Etelä-Afrikassa tapahtuu ennen seuraavan lehtemme ilmestymistä.

Jarmo Liuhala

Koko Kiikarointia perjantain 11. kesäkuua Uudessa Ajassa

11.6.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva