Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Eikö olisi jo aika antaa kenkää?!

Kuva: Eikö olisi jo aika antaa kenkää?!

Kuka on keksinyt korkokengät ja sen, että naisen pitää kärsiä kauneutensa vuoksi? Puoluekokouksessa tallusteltiin monta askelta kokouspaikkojen välillä, suuren areenan mattoja ja iltasella vielä tanssiparkettejakin pitkin. Kisakestävyys oli koetuksella monesti. Pienet hiertymät kantapäissä ja paisuneet päkiät eivät silti haitanneet, sillä joukkuehenki auttoi jatkamaan. Linja-auton etupaneelissa loisti kaksi sydäntä ja Jutan nimi, joten ei jäänyt epäselväksi, kenelle Satakunta luottamuksen soi ja suo.

Suorastaan hurmoksen lumoissa kuuntelimme, miten kaksi vuotta puoluejohtajanamme ollut Jutta Urpilainen sai meidät lumoihinsa. Jutta oli aito, teeskentelemätön ja oma itsensä. Hän toi monesti esille uuden johtamisen, vastuun jaon ja lähimmäisen rakkauden. Uuden johtamisen juju on vallan jakamisesta useammalle taholle, jolloin myös vastuu jakaantuu. Nuoret vastuunkantajat saavat myös näin ollen mahdollisuuden. Me-henki nousi puoluekokouksessa kattoon asti ja kasvatti meille siivet. Kotimatkalla hioimme voitonlauluja seuraavissa eduskuntavaaleissa, mutta kuinkas kävikään.

Kaikki se hurmos ja innostus sai aivan uuden kaiun, kun kotimatkalla kuulimme, että roskalehdet olivat jo nostaneet johtodemariemme puheista käsittämättömiä yksittäisiä aiheita esiin negatiiviseen 
sävyyn. Heti alkoi mielessäni soida tappion laulut, vaikka lannistumiseen tai tappioon meillä ei ole todellakaan ole varaa. Me emme voi jäädä suremaan siitä, mitä media kirjoittaa tai ainakaan lannistua siitä. Nyt on luotettava siihen, mitä äänestäjä itse päättää ja minkälaisen kuvan itse kukin antaa henkilökohtaisesti. Meidän tulee osoittaa kansalle, että osaamme saada ja ottaa vastuuta oikealla tavalla. Valta ja vastuu kulkevat käsi kädessä.

Media on kuin hyeena myös paikallisten poliittisten asioiden äärellä. Siksi meitä ei saa lannistaa edes maakuntamme valtalehden luoma draamahakuinen mustamaalausyritys. Kun yksittäisillä vanhoilla parroilla on jotain hampaankolossa tai heidän on vaikea luopua menetetystä vallasta, silloin lehdet mielellään ottavat vanhojen jäärien kommentit lehtiensä sivuille. Korkokengät eivät kolise näissä kahinoissa, vaan kyseessä on miehiset kukkotappelun elkeet. Vanhanaikaiseen miehiseen tyyliin lopulta ratkaisee, kuka kulloinkin on kukkona tunkiolla ja kenelle on taas päätetty “poikien kesken” antaa kenkää.

Juuri tällaista vanhanaikaista kabinettijunttausta ja masentavaa poliittista peliä vastaan puheenjohtajamme Jutta Urpilainen sai vahvan mandaatin jatkaa työtään. Me emme sodi toisiamme vastaan, vaan taistelu pitäisi käydä kentällä eri puolueiden välillä. Meidän tulisi taistella heikomman ihmisen puolesta; ei siitä, ketä minkäkin paikan saa. Valitettavan usein oikeat asiat tuppaavat jäädä näiden kukkotappeluiden varjoon. Emme me eduskuntavaaleja voita vallanhalulla vaan sillä, että olemme aitoja ihmisiä. Juuri niitä ihmisiä, joita äänestäjämmekin ovat uskoneet äänestävänsä. Suuri yleisö ei välitä siitä, onko vastuunkantajalla korkeat korot vai ei. Ratkaisevaa on, ketä käy taistoon heidän puolestaan aidosti tärkeissä asioissa.

Eikö olisi jo aika antaa kenkää vanhakantaiselle ajattelulle ja vaihtaa 2010-luvulle? Maakunnassa on paljon uusia ja raikkaita tuulia, jotka ovat ottaneet jo vastuuta kannettavakseen. Satakunnan ykköslehti osoittaa olevansa ajasta jäljessä, kun palstoilla pyörii edelleen samat poliittiset nimet, kun on jo pyörinyt 30 vuotta sitten. Porilaisten demarienkin tulisi nyt ottaa maakunnan vetovastuu unohtaen menneet, kuitenkaan unohtamatta yhteistyötä. Meidän tulisi koota voimamme ja käydä taisteluun kilpailuun keskittyvässä Suomessa. Suunnan muutos ei ole mahdotonta yhteistyöllä.

Hei haloo Satakunta! Nyt on aika antaa uusien tuulien puhaltaa ja pöllyttää vanhoja lumppuja -- varsinkin kun kesä alkaa olla kauneimmillaan!

Heli Vannemaa

8.6.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva