Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Voi että…

Kuva: Voi että…

Jaa et viäläk mää ny nii vanhoi asjoit funteeraa ja jossittele? No kyl sevverra, et saa sannoo kui paljo minnuu pänni se Suame jääkiakkoilijai puttoomine loppukahinoist, muttei voi mittää mukko kattoo taas vaa ettiippäi. ”Tiätysti ettiippäi, ko sin silmät näyttää, jos olis meininki kattel taappäi olis takanakki silmät”, sano mu suasikkikirjailijani isäs pruukannee tokast.

Ja sit viä seki et ne Kuukuiskaajakki putos finalist täpärästi, oli kuulemma iha just hilkul. Niistki mu tarttee hiukka eres ny porat, konne ollu miäleenikä raukka päästäny moist puttoomist. Oli hyväuskone ja hööveli, ko oli kuullu et norjalaiset aviisikki oli hee valla voittoo aunioinu enne koitost. Mää oli sit iha ällikäl lyäty ko... Voi että, täytyy vaa sannoo ja toivoo flikoil kumminki hyvvää uras jatkoo, konnei kai reppu iha tyhjän heenkä siält tarvinnu kottii tul, eikä isommi ol mollauksii näkyny meriaska. No men ja tiär hänt silti ??

Helteise viiko jälkeine rankka sare tääl meilläppäi nosti jokivete ja se taas ruakkos ihmiste rannat puhtaaks kaikest ryänäst ja kui ollakka tääl alises pääs jokkee ja vissii matka varrellakki oli lankonkit kovil. Enstiks yhten ehtoon oli mee lankonkit ja laituriki valla flinis, ko kokonaine isokokkoine tuami ja viäl juurineski pakannu mee laituri al ja sevonnu siin samal uimatikkaisii ja meinas kova virra antamal faarttil viär kaikki mennesäs. Tikkaat oli pakko irrottaa kruvveistas ja valla pois enneko saatii se ranka irti ja tuupattuu ettiippäi. Eikä se sit sihe jääny, olisko ollu seuraava aamu ja laituri nojol, al ja pääl oli kymmenkunt juurest poikki sahattuu suurt puut oksines. Oli leppää, tuamee, raitaa ja mitä liä muutki viä. Ei mittää mahrollisuut niit pärjät puikses, hyvä ko !psahhaamal niit vetes saatii kova savota jälkee ne irti ja tiähes käsist, kyl virta korjaa pruukataa sannoo. Koko se päivä muute sit oltii passis keksei kans ja tuuppimas toonaa faarttil alavirtaa. Toivoo vaa passas ettei kukkaa ajanu moottoripaatillas semmose ranka kans yhtee. Vesi o kyl jo iha uimakelpost asteiltas ko vaa muute ny ilkee men tommosee törkysee ja kuraseenki vettee.

Se niist harmeist ja ny sit vaa kohti mone nuare ja vähä vanhemmanki suurt priamaa, lakkiaisii taik ammattii valmistumist tulevan viikoloppun. Kelikki näyttäs säätiarotukse mukkaa suasiva trekoleis kaffettelemist ja mikäs nii poonuu, ko yhres suurel sakil praakkail ja nauttii just ny syreneitte !phuumaavast hajust ja luanno flemmakkaast vehreyrest. Meenki o käsketty fiiraa keski-ikkäist !pylioppilast ja oikee hauskal preivil toivotettii tervetulleeks ja oorteleitte mukkaa ei ittees tartte juurka fiffat eikä pöökät, senku tullee vaa mialuisissas vetimis. Meinaa siis ettei miästenkä tartte tälläytyy juhlakostyymii eikä naiste funteerat ettei mul ainaka ol mittää mitä tälläisi päälleni, ninko ussei kuuluu huakailtava.

Tälläi suure familja äitin ja monet juhlat aikanas järjestänneen just täl viikol enne lakkiaisii ole ussei muistellu stää kovvaa vähtii ja muret, ko sillo oli. Kai se nykki samallaist o, steerataa, kluutataa klasei, paakataa ja räknätää et sorttei vaa o tarpeeks ja astiat piisaa. Onk istumaplassei kaikil ja onk henkareit, jos vaik sattaa ja kahjal o perperit fölis ja mont muut asjaa?? Ja pränkkinäänki o totuttu. Ihmine vaa o semmone jossittelija ja me naiset ny ainaski. Ei ränttäis nii kovi tressat ittees et jaksas sit nauttii ko kaikki o reeras. Nii i.. paljo helpompi nevvoo ko toteuttaa..

Onnittelut kaikil jos jonkimmoist priamaa fiiraavil ja hee likelläs olevil ja…

Ulla Leino

4.6.2010 08:02

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva