Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rakkautta ja iloa avoimin ovin

Kuva: Rakkautta ja iloa avoimin ovin

Se oli sitten siinä. Käytiin porukalla Pohjois-Karjalassa puoluekokoustamassa. Täytyy heti alkuun todeta, että homma on selvästi löytänyt hansikkaansa. Joensuun keväästä joukkomme marssii ylväästi rinta kaarella kohti ensi kevään eduskuntavaaleja. Puheenjohtajamme on selkeästi ottanut homman haltuun. Esiintymisestä huokuva itsevarmuus ja itseluottamus tarttui koko puolueväkeen ja kantoi tietyllä tavalla hurmokseen asti. Vielä vuosi sitten omien joukkojen keskuudessa käydyissä keskusteluissa moni toveri avoimesti epäili, mahtaako puheenjohtaja saada luottamuksen koordinaatteja kohdalleen. Joensuussa en kuullut ainuttakaan epäilevää tuomasta asian tiimoilta. En edes miesten saunan lauteilla. Luottamus puheenjohtajaamme kohtaan on nyt todella vahvaa ja se näyttää tuovan vahvaa uskoa sosialidemokraattiseen tekemiseemme.

Joensuussa annettiin alkunuotit myös meille Sosialidemokraateille rakkauden puolueena. Tuore puoluesihteerimme Mikael Jungner korosti sosialidemokratiaa nimenomaan rakkauden ja ilon aatteena. Oman analyysini mukaan rakkaus tässä tapauksessa määrittyy ennen kaikkea välittämisenä ja huolenpitona kaikesta kansasta. Sosialidemokraattinen rakkaus on sellainen, jota ei mitata rahassa.
Myös Jungner sai omalla avoimella esiintymisellään hurmosmaisen ilmapiirin aikaiseksi. Kaiken kaikkiaan Jungnerin ylivoima puoluesihteerikisassa teki väännöstä hieman kosmeettisen, siksi ennakoitavaa hänen selvä valintansa oli jo ennen äänestystä. Kaikki kunnia kuitenkin sekä Paanaselle että Kankaalle upeasta ja reilusta esiintymisestä. Molemmille miehille tullee puolueen piirissä varmasti jatkossa löytymään vahvaa roolia.

Puoluehallituspalapeli ei montaa uutta palasta saanut. Itse pidän asiaa hyvänä, sillä kaksi vuotta sitten puolueemme ykköshuone vaihtui liiankin perusteellisesti. Nyt porukalla on jo tietty viitekehys perstaskussa, josta on hyvä ammentaa kohti tulevia seikkailuja politiikan taistelutantereilla.
Rauman mies Rainer Lehti nousi k

omeasti ykköskammariin ja ilmoitti liikuttuneen nöyrästi olevansa todella ylpeä paikastaan puolueemme huipulla. Lämpimät onnittelut vielä ystävälleni Rainerille, joka tulee varmasti näyttämään paperimiehen olevan muuta kuin paperia. Krista Kiuru nousi viime hetken neuvotteluissa puoluevaltuuston varapuheenjohtajistoon täyttämään kyseiselle postille määriteltyä naispaikkaa. Onnea lämpimästi myös Kristalle valinnan johdosta. Näillä valinnoilla Satakunta palasi Karjalan laulumailta selkeänä voittajana. Piirimme tavoitteena ollut kahden paikan säilyttäminen puolueemme ykköspöydän ääressä täyttyi komeasti. Kyllä siellä laulumailla sitten vähän laulettiinkin. Yksi liikuttavimmista hetkistä puoluekokouspäivinä oli uusien kunniajäsenten aateloiminen. Kaksi upeaa satakuntalaista toveria Kokemäen Tekla Mäki ja Kankaanpään Leevi Aarniokoski saivat todellakin ansionsa mukaan. Nöyrä kunnioittava hatunnosto molemmille.

Puoluesihteerimme aloitti työrupeamansa räväkästi näyttämällä, ettei hänen huoneeseensa kannata pyrkiä saranapuolelta. Samoin tuli heti selväksi, ettei puoluetoimistolla ovia paukutella tai potkita. Ei ainakaan Jungnerin ovea. Osoittaa todellista avointa johtajuutta ensi töikseen poistaa oman työhuoneensa ovi puoluetoimistolla. Merkki siitä, että puolueemme on kaikille ja kaikelle avoin, on hyvä lähtökohta uudelle kaudelle. Nyt sitten rakastetaan tämä sosialidemokraattinen kansa vaalivoittoon ensi kevään vaaleissa. Startti onnistui todella hyvin, ilmassa on myönteinen virtaus.

Se oli sitten siinä. Saatiin taas yksi kouluvuosi pakettiin. Hävyttömän nopeasti tuo aika taas vierähti. Huomenna lauantaina taas moni kyynel vierähtää silmäkulmista valmistumisen ja onnittelujen hetkellä. Jälleen kerran jaetaan todistuksia ja papereita hyvine ja myös vähemmän hyvine numeroineen. Monilla on takana usean vuoden uurastus ja vielä useammilla se on edessä. Valitettavasti on taas kerran todettava, että aivan liian moni aikuisuuden kynnyksellä oleva nuori valmistuu tyhjän päälle. Puoluekokouksessakin monesti esille noussut nuorisotyöttömyyden huima kasvu koskettaa todella monia viikonloppuna valmistuneita. Eniten harmitusta tässä asiassa aiheuttaa se seikka, että porvarihallitus seisoo tumput suorina ilman isompaa huolta maamme tulevaisuuden rakentajista. Kunhan nyt kreikkalaisten ongelmat saadaan hoidettua. Porvarihallituksen saamattomuus ei nyt sinällään ole edes mikään uutinen. Paras-hanke roikkuu jossain löysässä hirressä ja nyt odotettu uusi terveydenhoitolaki kokee saman kohtalon samojen vetkuttelijoiden toimesta. Useassa kunnassa suuntaviivat ovat aivan hukassa terveydenhoidon osalta, koska hallituksen linjaukset ovat lähinnä korttitalo-osastoa.


Oikein hyvää demarinpunaista kesän alkua kaikille. Vaalityö on käynnissä. Yhdessä olemme vahvoja.

Harri Lehtonen

4.6.2010 08:12

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva