Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauman valtuusto tyytyväinen ylijäämäiseen tilinpäätökseen

Rauman kaupungin tarkastuslautakunta toteaa kaupungin taloudellisen tuloksen olevan edelleen hyvä ja taloudellisten tavoitteiden toteutuneen hyvin muihin kaupunkeihin verrattuna.

 

Tämäkään ei kuitenkaan kaikille riittänyt. Seppo Sattilainen (sit) nosti keskusteluun tapansa mukaan sen, että tulos oli talousarviota parempi. Oikein budjetoimalla rahaa olisi voinut käyttää hänen mielestään vaikka korjausvelan lyhentämiseen.

Kaupunginjohtaja Arno Miettinen kuitenkin painotti ylijäämän tulleen satunnaiseristä, eikä investointeja olisi voitu tehdä resursseja enempää.

Tarkastuskertomuksessa todettiin valtuutettujen ja kuntalaisten aloitteiden käsittelyn olevan edelleen liian hidasta ja että tähän on saatava parannus. Lautakunnan puheenjohtaja Irma Suonpää (sd) piti minimiaikana, jolloin valtuustolle annetaan vastaus, yhtä vuotta.

Samoin Suonpää totesi sosiaali- ja terveystoimessa olevan lukuisia lakiteitse määrättyjä vähimmäismääräyksiä kuten jonotusaikoja, käsittelyaikoja ja niin edelleen, joiden raportointi ei tarkastuslautakunnan mielestä ole riittävää.

Arviointikertomuksessa kiinnitettiin huomin myös hälyttävän suureksi kasvaneeseen lasten ja nuorten huostaanottojen määrän ja myös sijoitusten kustannusten hallitsemattomaan kasvuun. Suonpää katsookin, että lastensuojeluun on kehitettävä uusia ratkaisumalleja.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Jouko Aitonurmi (sd) painotti, ettei lasten huostaan otettavien lasten määrään ole olemassa nopeaa lääkettä. Ennaltaehkäisevät toimetkin tuovat tulosta vasta viiveellä.

Jouko Veijonaho

1.6.2010 08:20

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva