Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin leikkaussalin jono kasvoi hetkellisesti maanantaina

Kuva: Porin leikkaussalin jono kasvoi hetkellisesti maanantaina

Jono Porin kaupunginsairaalan leikkaussaliin kasvoi hetkellisesti yli 80 ihmisellä maanantaina, kun Porin kaupunginvaltuusto koko laajuudessaan tutustui sairaalan toimintaan. Eniten mielenkiintoa herättivät juuri päiväkirurgian leikkaussalit, joiden kohtalosta kaupunki päättänee tavalla tai toisella syksyllä.

Kuva: Sonja Myllykoski (sd) kurkisti maanantaina Porin kaupunginsairaalan leikkaussaliin yli 80 muun valtuutetun ohella.

Se, että kaupunginvaltuusto kokonaisuudessaan tutustuu johonkin kaupungin hallintokuntaan paikan päällä, on Porissa varsin harvinaista. Valtuuston puheenjohtajan Krista Kiurun (sd) mukaan kaupunginsairaalan tilanne katsottiin niin tärkeäksi asiaksi päättäjille, että tutustuminen päätettiin järjestää.

Valtuusto teki retkensä valtuutettu Martti Lundenin (sd) aloitteesta, jotta päättäjät tietävät, mistä kaupunginsairaalan tilanteessa on kysymys.

Porin kaupunki on  jo vuosia pähkäillyt sitä, miten sairaalan leikkaustoiminta jatkossa järjestetään vai järjestetäänkö sitä lainkaan.
Satakunnan sairaanhoitopiiri olisi halukas keskittämään kaiken leikkaustoiminnan Porissa keskussairaalaan. Lisäksi sairaalassa ja sen yhteydessä olevalla pääterveysasemalla on edessä mittava, useiden miljoonien peruskorjaus.

Sairaalaa päättäjille muiden Porin perusturvan johtajien ohella esitellyt Matti Kukola korosti, että epävarmuus tulevaisuudesta rasittaa sairaalan henkilökunnan - hoitajien ja lääkärien - mieliä, ja esimerkiksi anestesialääkärien saanti odottaa tulevia päätöksiä.

- Muuten leikkausosaston henkilöstötilanne on hyvä ja laadukas, ja myös osaston tilat ovat sellaisessa kunnossa, että niiden kanssa pärjätään vielä ainakin 5-10 vuotta, Kukola sanoi.

Valtuusto ei maanantaina ottanut vielä kantaa leikkaustoiminnan tulevaisuuteen, eikä itse asiassa ole vielä varmaa, saako se sanoa lainkaan sanaansa asiaan.

Perusturvalautakunnan puheenjohtajan Ahti Salmen (sd) mukaan johtosääntö antaisi päätösvallan asiassa lautakunnalle, mutta pyrkimys on, että se voitaisiin viedä valtuustoon saakka.

Valtuuston puheenjohtajan Krista Kiurun toive on, että valtuustokin voisi ottaa kantaa asiaan syksyllä.

Todennäköistä kuitenkin on, ettei Pori olisi kokonaan valmis lopettamaan Päärnäisten päiväkirurgiaa.

Mahdollista on sekin, että kaupungin virkamiesjohto esittäisi leikkaussalien hallinnollista yhdistämistä sairaanhoitopiirin kanssa, mutta fyysisesti toimintaa olisi myös Päärnäisissä.

Jukka Vilponiemi

1.6.2010 08:21

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva