Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Uuden ajan alkaessa

Kuva: Uuden ajan alkaessa

Puoluekokous on ohi. Puheet pidetty, valinnat tehty. Jäämme siis odottelemaan mitä tuleman pitää. Ei se riitä. Mutta se riittää, että me Sdp:n jäsenet ja kannattajat ryhdymme vaalityöhön. Aikaa vielä on, mutta ei päivääkään liikaa.

Hämeenlinnan puoluekokouksessa päätettiin pitää puoluekokous joka toinen vuosi. Saman tien nostaa rojautettiin osanottajamäärä 300:sta 500:aan. Satakuntalaiset sitä ihan oikein vastustivat. Tästäkö kuviteltiin kannatuksen lähtevän kasvuun? Ei ole nousua tapahtunut. Eikä ole merkittävää innostumista ollut havaittavissa joukoissamme. Olisi kannattanut kuunnella Satakuntaa.
Kokouksen valiokuntien määrää on myös vähennetty. Puolet porukasta siis istui kokoussalissa vain kuuntelemassa. Heidät oli valittu siis vain kuulemaan, toteamaan ja toteuttamaan mitä muutaman hengen vaalivaliokunta yön tunteina oli sopinut valinnoista. Puhummeko nyt demokratiasta vai järjestödemokratiasta?  

Tehtyihin valintoihin tekee mieli puuttua. Puoluesihteerin valintaa perusteltiin mm. sillä, että Mikael Jungnerin avulla saadaan mielipiteemme ja aikomuksemme paremmin median kautta julkisuuteen. Uskon niin tapahtuvankin, vaikka eipä yksi pääsky kesää tee.

Muu puoluejohto, puheenjohtajat ja puoluevaltuuston puheenjohtaja, valittiin uudelleen. Sitä kummastelen. Puheenjohtajaa en olisi vaihtanut. Mutta miksi eivät kelvanneet esim. Susanna Huovinen ja Johannes Koskinen. Jos nimittäin tulevat vaalit menevät hyvin, niin näillä kahdella olisi jo hyväksi arvioitua ministerikokemusta, opiskelutkin hoidettu päätökseen. Näin on arvellut minulle useampikin toveri.

Valinnat kuitenkin on tehty, sen mukaan mennään tästä eteenpäin ja pulinat pois. Enpä malta kuitenkaan olla tekemättä tyhmää kysymystä. Kannatuksemme on siis koko kolmen oppositiovuoden polkenut alentuneella paikallaan. Puoluejohdosta vaihdettiin nyt kuitenkin vain vapaaehtoisesti sivuun vetäytynyt puoluesihteeri. Onpa ollut hän kova mies, kun ihan yksin on puoluetta paikallaan poljetuttanut. Näin voin päätellä siitä, että muu johto tosiaan jatkaa kuin mitään ei olisi jäänyt tapahtumatta. Onnittelut ja kiitokset tälle Rehelliselle-Korhoselle. Olit mies paikallasi. Onnittelut myös satakuntalaisille valituille. Perinteet velvoittavat! Tsemppiä Krista!

Puoluekokous osoitti, että vaikka nyt Sdp kolmella kärjellä matkaansa jatkaakin, niin kyllä puolueessa viimeisen sanan sanoo puheenjohtaja Jutta Urpilainen. Talo ilman aitanpolulla astelevaa emäntää on kuin pilvinen päivä sanoi jo A.Kivi. Kyllä Jutta nyt näyttää askeltavan sen verran jämäkästi, että talon avainnippu vyötäröllä helähtelee kuuluvasti ja paikkansa siinä lunastaen. Mielestäni Jutta on käyttänyt oppivuotensa tehokkaasti, tästä on hyvä jatkaa. 

Kokoomuksen kärjessä näkyy Kataiselle annetun kaiken hyvän jakamisen rooli, Niinistön vastatessa realistisella pessimistisyydellään jonkunmoisen tolkun säilymisestä puolueessa. Kokoomuksen oppositioajalta muistamme kaksikon Sasi-Zyskowicz. Nyt sillä paikalla räksyttää Häkämies.

Millaista porukkaa tallustelee persujen Timo Soinin takana? Populisteja ja eräänlaisia jakojäämiä, eri puolueita kolunneita joukosta löytyy. Osaatteko muuten nimetä Soinin lisäksi puoli tusinaa muuta näkyvää perssuomalaista poliitikkoa! Kepun puh.johtaja Vanhanen kehotti kansaa olemaan antamatta senttiäkään kerjäläisille. Samaan aikaan lähettää Kepun puoluetoimisto kymmenin tuhansin kerjuukirjeitä viattomille ei-kepulaisille kansalaisille rahaa pyytäen. Santeri Alkiohan opetti, että köyhän asiaa ei saa unohtaa.

Sosialidemokratia on aikojen alusta asti toiminut heikomman ihmisen hyväksi. Siltä linjalta emme lipsu nytkään. Emme, vaikka aika onkin kova. Kotimaa-lehdestä luin viisaan kirjoituksen. Sen oli kirjoittanut viime aikoina kovia kokenut, omassa elämässään kovan ratkaisun tehnyt pappishenkilö. Hän kirjoitti minua koskettavasti näin: ”Kun aika on kova, ovat myös ihmiset kovia. Tai sitten joutuvat kokemaan kovia. Jostakin syystä julkisuus ihannoi niitä, jotka menestyvät keinoja kaihtamatta. Entisajan ihanteet kuten köyhyys ja kunniallisuus tuntuvat jäävän syrjään. Nöyryys ja hiljaisuus mielletään heikkouksiksi. Muuan nasaretilainen lienee toista mieltä.”

Hyvillä iskulauseilla olisi nyt vaalien lähestyessä kysyntää. Tuota vaatimusta oikeudenmukaisesta verotuksesta pitäisi nyt levittää laajemminkin. Veronkiertäjiä ei tule suosia.

Timo Roos

1.6.2010 08:03

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva