Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Vahala ja Kiuru Satakunnan ehdokkaat SDP:n valtuuston johtoon

Satakunnan puoluekokousryhmä esittää, että maakunnan edustajana SDP:n puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi valitaan Ari Vahala Porista, ja jos tehtävään tarvitaan Joensuun puoluekokouksessa naista, on ehdokas Krista Kiuru Porista. Lauantaina kokoontunut puoluekokousryhmä äänesti kiihkeässä kokouksessa puheenjohtajansa Mikko Elon luottamuksesta, jonka hän myös sai.

 

Joensuuhun SDP:n puoluekokouksessaan torstaiksi matkaavan Satakunnan ryhmän kokouksessa tuuletettiin ummehtunutta ilmapiiriä, joka syntyi pari viikkoa sitten ryhmän valitessa edustajia puolueen johtoon.

Vastoin porilaisen järjestöväen enemmistön tavoitteita ehdokkaaksi puoluehallitukseen asetettiin Rainer Lehti Raumalta ja puoluevaltuuston puheenjohtajistoon Ari Vahala Porista. Paikkansa menettivät näin puoluehallituksessa nyt istuva Esa J. Wahlman Porista ja valtuuston nykyinen varapuheenjohtaja Erja Starck Raumalta. 

Porin demarijohto tyytyi Rainer Lehteen, mutta Porin työväenyhdistyksen johtama rintama olisi halunnut Vahalan tilalle Krista Kiurun. Alkuviikolla kokoontunut Porin sosialidemokraattinen kunnallistoimikunta, jota Wahlman johtaa, esitti yksimielisesti, että valinnat junailleen Mikko Elon tilalle valitaan puoluekokousryhmään uusi puheenjohtaja.

Lauantaina ryhmä äänestikin Elon luottamuksesta, ja häneen luotti 18 edustajaa 14:n ollessa epäluottamuslauseen kannalla. Näin ollen Elo sai jatkaa. 

Sen sijaan toisen äänestyksen Elo hävisi. Hän nimittäin esitti aiemmin viikolla Krista Kiurun tilalle naisehdokkaaksi puoluejohtoon Arja Laulaista. Äänestyksessä Kiuru sai 20 ääntä ja Laulainen 11. 

Kiivaan kokouksen jälkeen satakuntalaiset lähtevät Joensuun puoluekokoukseen nyt muodollisesti yhtenäisenä, mutta kuitenkin eripuraisena.

Seitsemän suurimman eteläisen piirin – joihin Satakuntakin lukeutuu - neuvotteluissa Hämeenlinnassa perjantaina sovittiin, että Satakunta saa paikan sekä puoluehallituksessa että puoluevaltuuston puheenjohtajistossa. Se, ketkä paikoille lopulta valitaan, selviää lopullisesti puoluekokouksen aikana.

Jukka Vilponiemi

22.5.2010 17:20

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva