Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Jännäämist piisaa….

Kuva: Jännäämist piisaa….

Ei vois vähempää kiinnostaa sannoo jokuset niist änkiotoist, jokka o melkeist vihasii jääkiakol. Ny pelataa kumminki mailmamestaruurest ja meil jännätää ehtoo toises perrää millai Suamel luanaa??

Siinko kuulustellee ja kattelee otteluit kiäli kovi rikast ja kirjavaa. Mää kyl tykkää siit ja täs ny perätoukurii stää nimpaljo ko muista, ei iha yhrest ottelust, vaa yhristeltyy suamalaiste vähtii alkuotteluist isos kaukalos.

Ei voi ol tosi kui käret valla jääty enneko eres pölyt oli saatu pois kiako päält. Roikkukiakko ja peli pyärimää, ko se ny vaa pomppii miähelt miähel. Mikä panos!! Ny ruletti pyärii, antaa pyssy paukkuu pojat. Juant löytyy sentää ja ei, ny kiakko katsomoo. Viiskolmone käyntii ja taas roiskastii yli pleksei. Tuli hyvvää huiloo-aikaa. Mitä ny pitäs tapahtuu, setvitää…Ny kanunat kuumaks ja färinää ja taas vikapualel. Lissää juant olis poikaa, liika vaikeet, ei millää. Voi herra parakkoo, toisilt hiano koppi. Suami sählää, klummei jo tarpeeks, niät nostetaa ny vaa hattuu vastapualel….Antaa poikai painii, ei vaanka ny siit tuliki rankastus. Laitetaas liinat kii ettei vaa tul taas maalii toisil. Voorotelle jokkaine niist o kirkas, jöötine tähti kunnes.. Sit kenttämestari erikoine ja läpiajo torjunta. Ot kii, ot kii, Terävä laukaus, mut onneks ohi. Kestettii sentää alivoima, muttei ylivoimaka ol toiminu sit hiukkaaka.

Jääkiakko o kamppailulaji ja ihol mentii, hyvä me. Pikkase o sekast ja taas kiakko livisti.. Misä !pkiakko?? Kaks äijää syväl ja nihkeet o. Heräkkääs pojat ny o peli. Sit höntyilyy, rytinää, noppeet vaihtoo, taklauksii ja pauket. Hiano laukaus, siit se alkaa, huh huh, iha yläkulmaa, ei mahr mittää. Suamee koulutettaa, rännis joku vai onko?? Hulapalloo piisaa. Paitsio.. Taas prohtataa ja ylivoima Suamel. Joku kaatuu ommii aikojas, hyvä maski maali eres. Ny pyärii, mut maalei tarttis ja tehr. Ahrast o, kova tilanne, ei viäläkä. Siält tullaa ja sui päi seinää, lissää ruutii ja ohi. Kuumaa mööpleeraust ja ny sit verkot tötteröl. Kova faartti ja laukaus eikä mittää tulost. Taas jäähy ja ylivoima vaa jatkuu. Kukkaa ei plokkaa, hyvä vastustaja vaik onki jäähyl. Kuvio toimii ja vislaust piisaa. Kiärtää ja kaartaa eikä men millää maalii. Suami painaa ja polkee, kova o vastarinta. Rikotaa, karvataa, taklataa ja peli taas kulmii. Ryminää ja umpisurkee erä. Äijät seisoo ko torpaoikeet ja funteeraa vissii liikaa, ei tunnet, ei enerkiaa. Taukoi piretää välistäi…'

Tahkotaa ja vastustaja tällää hanttii minkä kerkee. Maalivahti pää märkän hossuu revirilläs. Maalei tarvitaa, voitost pelataa. Ruuhka reeras ja plassi, Suami pommittaa, joku tullee lairast väkisi, ei helppaa mikkää?? puskekaa pojat. Taas ohi, ei onneeka ny fölis. Roikku pitkän päätyy. Pelikatko ja taas veretää henkee, sit roiskitaa, jokku peruttelleeki siäl. Taas hyvä avvaamine ja freistaus, mut yli laira ja kiakko jollekki onnellisel. Vimmattuu säheltämist, mut Suami o sitkee ja ilmiömäisis liaskois. Kovvaa säpinää ja melkeist maali, ei killat.. Meininkii o ja tunnelmaa, vaa näyttöi tarvitaa. ny nokkapokkaa suaraa päi alventtii ja jäähy. Freesii alivoimaa ja päi seinää kronmänttines vaa. Taas kuti ja maali… Antakaa pojil muute kompassi. Roikku ja tult, tyämorali huipus. Vaaralline jättö ja jässsikkä vääntää. Pilli soi. Kaartokarvauksee ja kiakko päi näkköö, huh huh.

Kauhee vyäry maalil, myähäne pilli, ei ol tot. Paketti tiivistyy ja aikalissää varrotaa. Purku ja roiskaus eikä ol viä kirkos kuulutettu mee voitto ja pelikelloki treikkailee. Loppu onki sit kosmetiikkaa ja voitto Suamel. Hyvä me.. Jatkopeleisii vaa sit suamalaist sissuu föllii.

Ulla Leino

21.5.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva