Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauman toimihenkilöt saman katon alle

Kuva: Rauman toimihenkilöt saman katon alle

Rauman talousalueella toimivat toimihenkilöyhdistykset, 1 089 jäsenen Rauman Seudun Toimihenkilöt TU ry ja lähes 350 jäsenen Raumanmeren Toimihenkilöt TU ry yhdistyvät vuodenvaihteessa.


Kuva: Toimihenkilöyhdistysten puheenjohtajat Harry Rauhala ja Leena Yli-Nikkilä vahvistivat allekirjoituksillaan Rauman Seudun Toimihenkilöiden ja Raumanmeren Toimihenkilöiden aiesopimuksen yhdistymisestä.

Aiesopimus yhdistymisestä allekirjoitettiin tiistaina ja sen mukaan muodostettava toimihenkilöyhdistys jatkaa vuodenvaihteen jälkeen Rauman Seudun Toimihenkilöt TU ry:nä.

Yhdistysten puheenjohtajat Leena Yli-Nikkilä ja Harry Rauhala kertovat yhdistymisen olleen ajatuksissa vireillä nelisen vuotta, mutta kaksi viimeistä vuotta on toimittu jo käytännössä yhdessä.

Yhdistymisen kautta he uskovat edunvalvonnan paranevan, missä eniten työtä paikallistasolla teettää sen valvomisessa, että toimihenkilöt kuuluvat oikeaan liittoon. Rajanvedon siitä, kuuluuko henkilö toimihenkilöihin vai ylempiin toimihenkilöihin on kuin veteen piirretty viiva ja työnantaja usein määrittääkin sopimusalan sattumanvaraisesti.

Edunvalvonnan lisäksi muodostettava yhdistys jatkaa nykyisiä toimintojaan ja jäsenyys vaihtuu automaattisesti muodostuvan yhdistyksen jäsenyydeksi. Myös kaikki jäsenedut säilyvät entisellään ja yhdistys jatkaa toimintaa nykyisissä Rauman Seudun Toimihenkilöiden toimitiloissa.

Alun perin telakan työpaikkayhdistykseksi perustettu Raumanmeren Toimihenkilöt ehti toimia omana yhdistyksenään 32 vuoden ajan, mutta yritysten pirstoutumisen kautta tapahtui hidas muuntuminen työpaikkayhdistyksestä kokoomayhdistykseksi.

Rauman Seudun Toimihenkilöillä on takanaan jo 93 toimintavuotta. Yhdistys on ollut kokoomayhdistys jo vanhoilta Teknisten Liiton ja Suomen Teollisuustoimihenkilöiden ajoilta asti. Puheenjohtajat kertovat jäsenistöltä saadun tiedustelun tuloksena selvä kannanotto yhdistymisen puolesta ja sen pohjalta on hyvä lähteä rakentamaan yhteistä ja jäsenistölle parempaa edunvalvontaa tarjoavaa yhdistystä.

He kertovat yhdistymisen olevan siinäkin mielessä ongelmatonta, että kädenvääntöä talousasioista ei synny, koska molempien yhdistysten kassassa on varoja jäsentä kohti saman verran.

Muodostuvassa toimihenkilöyhdistyksessä tulee olemaan jäseniä noin 1400.
Jouko Veijonaho

12.5.2010 11:23

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva