Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

STUK: Olkiluoto 3:n aikataulu hyvin vaativa

Säteilyturvakeskuksen (STUK) johtaja Petteri Tiippana pitää Arevan asettamaa aikataulua sähköntuotannon aloittamisesta Olkiluoto 3:sta vuoden 2012 kesällä hyvin vaativana.

 

- Aikataulu on hyvin haasteellinen. Jotta siinä pysyttäisi, käyttöönotossa pitäisi kaikki osua kerralla paikalleen, korosti Tiippana.
STUK:in edustajat korostivat tiistaina Raumalla alkuperäisen aikataulun olleen hyvin fiktiivisen ja pitivät seitsemän vuoden rakennusaikaa realistisena.
Hankkeen edistymistä he kertoivat hidastaneen erilaisten kulttuurien yhteensovittamisen ja sen, että kaikilla osapuolilla on ollut paljon uuden oppimista, kun työmaa on ensimmäinen 15 vuoteen. Eikä sekään ole hankkeen etenemistä ainakaan edistänyt, että työmaalla ei kukaan puh omalla äidinkielellään.
Sellaista pelkoa ei ole kuitenkaan olemassa, että hankkeelle kävisi kuin aikanaan Baabelin tornille, joka jäi yhteisen kielen takia keskeneräiseksi.

Nyt STUK:illa on loppusuoralla ydinvoimalan automaation ja ohjausjärjestelmän rakenteen pääarkkitehtuurin suunnitelmien tarkastus, joka arvioidaan tulevan valmiiksi kuukauden kuluessa. Kaksinkertaisen järjestelmän uudelleen suunnittelu on kestänyt pari vuotta.
Seuraavassa vaiheessa alkavat järjestelmäsuunnittelun ja laitteiden suunnittelun tarkistukset.
Tarkistuksissa takunneet reaktorin pääkiertoputket ovat edelleenkin hyväksymättä, mutta ovat nyt saamassa STUK:in hyväksynnän.
Projektipäällikkö Tapani Virolainen STUK:n ydinvoimalaitosten valvontaosastolta sanoo, että pääkiertoputkien kestävyydelle pintakorjauksilla ei ole vaikutuksia. Tarkempaan syyniin putket joutuivat, koska alihankkija ei dokumentoinut kaikkea tekemisiään. Muun muassa hitsauksen jälkeen tulleiden kolojen paikkaus jätettiin dokumentoimatta.
Tämä sai STUK:in epäilemään, jäikö muutakin dokumetoimatta ja tarkastusten laajuutta lisättiin.
Tiippana pitää kuitenkin epätodennäköisenä, että automaatiosuunnittelu tai pääkiertoputkien hyväksymisen pitkittyminen vaikuttaisivat laitoksen valmistumisaikatauluun.
Jouko Veijonaho

 

11.5.2010 14:19

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva