Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin valtuusto hoputti yhä parantamaan rataturvallisuutta

Vaatimus: Mäntyluodon ja Aittaluodon radat saatava nopeasti turvallisiksi.

 

Porin kaupunginvaltuusto hoputti maanantaina valtion Liikennevirastoa parantamaan Mäntyluodon radan turvallisuutta. Valtuusto sai selvityksen suunnitelmasta, jonka mukaan ensimmäisen vaiheen parannukset saadaan tehtyä vuonna 2012.

- Tuo aikataulu on liian hidas, totesi sosialidemokraattien Jarno Joensuu, joka on ryhmänsä ohella ollut aloitteellinen vaatimassa Mäntyluodon radan turvallisuuden parantamista.

Maanantaisen keskustelun taustalla ovat runsaan vuoden kuluessa kaksi ihmishenkiä vaatinutta onnettomuutta Mäntyluodon radan tasoristeyksissä.

Sosialidemokraatit jättivät jo viime vuoden keväällä ensimmäisen onnettomuuden jälkeen aloitteen rataturvallisuuden parantamisesta. Aloite uusittiin tänä keväänä toisen onnettomuuden jälkeen.

Valtuustolle esitettiin eilen suunnitelma, jota kaupunki on laatinut yhdessä Ratahallintokeskuksen ja myöhemmin Liikenneviraston kanssa.

Tähän asti käytännössä vain Porin kaupunki on tehnyt omia suunnitelmiaan, ja valtio on tullut mukaan vasta viime metreillä.
Liikenneinsinööri Markku Setälä esitteli maanantaina valtuustolle kolmevaiheista suunnitelmaa Mäntyluodon radan korjaamiseksi. Sen mukaan ensimmäisessä vaiheessa poistettaisiin yhdeksän tasoristeystä ja rakennettaisiin kaksi kilometriä rinnakkaisteitä. Ensimmäinen vaihe toteutettaisiin vuosina 2010-2012.


Apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus huomautti, että kaupunki toimii koko ajan toisten tontilla, sillä valtio huolehtii radoista, ja Mäntyluodon radan ylittävät pikkutiet ovat yksityisteitä.

- Aikataulu riippuu siitä, miten valtio ja tienhoitokunnat saadaan sitoutumaan uudistuksiin, Hannus sanoi.

Sosialidemokraatit jättivät valtuustolle ponnen, jossa valtuuston seuraavaan halutaan tarkka aikataulu ja myös kustannusarvio.
Mäntyluodon ratakeskustelussa oli esillä myös Aittaluodon radan vartioimaton tasoristeys Tupalassa, joka on luokiteltu Porin vaarallisimmaksi tasoristeykseksi.

Tämän risteyksen puomittamista on vaatinut perussuomalaisten Ari Jalonen ja eilen hän tuekseen mm. demarien Arja Laulaisen.

Seikun sahalle johtava Aittaluodon pistoraide on UPM:n omistuksessa, ja Hannuksen mukaan kaupunki on käynyt koko ajan neuvotteluja UPM:n kanssa sopimuksesta, jolla UPM ja kaupunki puomittaisivat risteyksen. Valtuusto kiirehti eilen myös näitä neuvotteluja.

Jukka Vilponiemi

11.5.2010 02:38

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva